Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν – Αγώνας: Άνετη νίκη για τον Perez

Την δεύτερη νίκη της σεζόν κατέκτησε ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull, με τον Verstappen να ολοκληρώνει το 1-2 για την Αυστριακή ομάδα. Προσπάθησε για την νίκη ο Leclerc, όμως κράτησε την πρώτη θέση για μόλις 4 γύρους.

Στην εκκίνηση, οι πιλότοι ήταν αρκετά προσεκτικοί, καθώς το circuit του Μπακού είναι αρκετά στενό σε ορισμένα σημεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κάποια αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

Στον 4ο γύρο, ο Perez προσπερνά τον Leclerc για την πρώτη θέση. Ο Μεξικανός πίεζε από την αρχή, και όταν του δόθηκε DRS, πραγματοποίησε μια εύκολη προσπέραση.

Στον 10ο γύρο, ο De Vries εγκαταλείπει μετά από σύγκρουση στις μπαριέρες, με το Safety Car να κάνει την εμφάνιση του, και τον Verstappen να μπαίνει στα pits, μετά από λάθος προσέγγιση της Red Bull.

Στον 14ο γύρο, με την επανεκκίνηση του αγώνα, ο Verstappen επιτέθηκε στον Leclerc, για την δεύτερη θέση. Το ίδιο έκανε και ο Alonso στον Sainz, με τις Ferrari να πιάνονται στον ύπνο.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα στις πρώτες θέσεις. Οι δυο Red Bull δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο, ο Leclerc πιέστηκε ελαφρώς από τον Alonso, όπως και ο Sainz από τον Hamilton, όμως αμφότεροι διατήρησαν τις θέσεις τους, σε έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερο θέαμα και ενδιαφέρον. Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου κατέκτησε ο Russell, ενώ οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Perez.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ