Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λίβερπουλ-Μπρέντφορντ: Το κυνήγι συνεχίζεται!

Λίβερπουλ-Μπρέντφορντ 1-0

Ακόμη μία οριακή νίκη κατάφερε να πάρει μέσα στο “Άνφιλντ” η ομάδα του Κλοπ απέναντι στην Μπρέντφορντ, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα της για τις θέσεις του “Champions League”. Η Λίβερπουλ, με το γκολ του Σαλάχ του από το πρώτο ημίχρονο, διεύρυνε το σερί των νικών της σε έξι, φτάνοντας στον 1 βαθμό από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην “αντίπερα όχθη” η 9η πλέον Μπρέντφορντ θα αναγκαστεί να παίξει τα ρέστα της στις εναπομείνασες αγωνιστικές για να διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στην Ευρώπη. 

 

1ο ημίχρονο

Τα πρώτα 45 λεπτά βάφτηκαν με το εκρηκτικό ξεκίνημα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ απέναντι σε μία πιο παθητική, από ότι έχουμε συνηθίσει, Μπρέντφορντ. Η Λίβερπουλ κατάφερε να πετάξει γρήγορα το άγχος από πάνω της, σκοράροντας μόλις στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Φαμπίνιο, με μπαλιά ακριβείας, βρήκε τον ξεχασμένο Φαν Ντάικ στην πλάτη της αμυνόμενης Μπρέντφορντ, και εκείνος με κεφαλιά-πάσα σέρβιρε για να ολοκληρώσει την φάση ο Σαλάχ, με “μιάμιση προσπάθεια” μπροστά από τον Ράγια, κάνοντας το 1-0. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Αλεξάντερ Άρνολντ έδωσε την ευκαιρία στον Νούνιεζ να κάνει 2 τα τέρματα για τους “reds”, το τελείωμα όμως του Ουρουγουανού, στο τετ-α-τετ με τον Ράγια, ήταν απογοητευτικό και κατέληξε στις κερκίδες. Η Μπρέντφορντ, παρά την κακή της εικόνα στο 1ο μισό, πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης με τον Εμπουεμό, στο 40′, χαρά που κράτησε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, πριν o βοηθός υποδείξει τον Καμερουνέζο σε αντικανονική θέση.

2ο ημίχρονο

Η πλάστιγγά, κατά τα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου, φάνηκε να γέρνει προς την πλευρά των “μελισσών”. Η Μπρέντφορντ βγήκε πιο απειλητική μετά την ανάπαυλα, και έφερε τους επιθετικούς της σε θέση βολής απέναντι στον τον Άλισον. Στο 53′, η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει στα πυρά που δέχθηκε, με τον Χάκπο, μετά από την αριστουργηματική μπαλιά του Ζότα, να αστοχεί σε άδεια εστία, δυσαρεστώντας φανερά το κοινό των “reds”. Στο 77′, ο Γκολκίπερ της Μπρέντφορντ κατόρθωσε να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, αποκρούοντας θεαματικά τον κεραυνό που εξαπόλυσε ο Άρνολντ, από θέση εκτός περιοχής. Η αυλαία του αγώνα έπεσε, με την τύχη να στέκεται στο πλευρό των φιλοξενούμενων, όταν στο 85′ μετά από λάθος του Χίκι, ο Χάκπο ενώ βρέθηκε απέναντι από την αντίπαλη εστία δεν μπόρεσε, για 2η φορά, να στείλει την μπάλα στο βάθος των διχτυών του Ράγια.

Συνθέσεις:

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Βαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον (Τσιμίκας 81′), Άρνολντ, Φαμπίνιο, Τζόουνς (Μίλνερ 81′), Χάκπο, Ζότα (Χέντερσον 73′), Σαλάχ, Νούνιεζ (Ντίαζ 63′)

Μπρέντφορντ: (Φρανκ) Ράγια, Χίκι (Γουίσα 88′), Πίνοκ, Μι, Γιόργκενσεν, Χένρι (Σκάντε 72′), Ονιέκα (Ντα Σίλβα 72′), Γιάνελτ, Γιένσεν, Εμπουεμό, Τόνεϊ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ