Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ: Νέα φανέλα – ανάμνηση για την επιστροφή στις μεγάλες βραδιές

Η νέα φανέλα της Λίβερπουλ για τη σεζόν 2023-24 είναι εδώ για να θυμίσει στους παλιότερους και να συναρπάσει τους νεότερους.

“Super classy” η νέα φανέλα των παικτων του Γιούργκεν Κλοπ που άφησαν για λίγο στην άκρη τη μπάλα και τις τακτικές για να βρεθούν μπροστά στον φωτογραφικό φακό για χάρη της νέας τους εμφάνισης.

The captain 

Photo credits: Liverpool F.C.

Οι ποδοσφαιριστές των “κοκκινων” θα φορούν από τις 20 Μαΐου και μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν τις συγκεκριμένες εμφανίσεις τιμώντας τη μνήμη του “πατέρα” της Λίβερπουλ, Μπιλ Σάνκλι.

The gang

Photo credits: Liverpool F.C.

Οι επιρροές της συγκεκριμένης στυλιστικής επιλογής προέρχονται από τη σεζόν 1973 – 74 στης οποίας το φινάλε αποχώρησε ο αείμνηστος προπονητής των “κόκκινων” από τον πάγκο τους.

“Αν δε μπορείς να μας υποστηρίξεις όταν χάνουμε ή ερχόμαστε ισόπαλοι, μην μας υποστηρίζεις όταν κερδίζουμε”

Με τον Σάνκλι (1959 – 1974) η Λίβερπουλ πέτυχε πολλά. Κυριότερο όλων ωστόσο ήταν το γεγονός πως με τη δική του συμβολή κατάφερε η Λίβερπουλ να μεγαλώσει σσεγ όλες τις εκφάνσεις της. Έτσι το κλαμπ αφού πρώτα εδραιώθηκε στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, ξεφεύγοντας από το έρεβος της δεύτερης της β’ εθνικής, κέρδισε πρωταθλήματα, κύπελλα, έφτασε σε ευρωπαϊκές κορυφές και εν τέλει εισήχθη σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ, στο οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα και αφορά τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα ποδοσφαιρικά σωματεία όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.


Αναλυτικά τα επιτεύγματα του Σάνκλι με τη Λίβερπουλ:

Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας (1961 – 62)

Πρωτάθλημα Αγγλίας (1963 – 64)

FA Cup & αποκλεισμός στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1964 – 65)

Πρωτάθλημα Αγγλίας & Τελικός Κυπέλλου UEFA (1965 – 66)

Κύπελλο UEFA (1972 – 73)

FA Cup & αποχώρηση από τους πάγκους (1973 – 74)


Πως να μην τον ευγνωμονούν μετά οι Liverpoolians ανά τον κόσμο, όταν αυτός έβαλε τις βάσεις όχι μόνο για τα χρυσά 80’s της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ, αλλά και για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της;

The rocks 

Photo credits: Liverpool F.C.

Διότι είναι προφανές ότι παίκτες όπως ο Φαν Ντάικ, ο Άλισον, ο Σαλάχ και πολλοί άλλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο “Anfield” συλογιζόμενοι πέρα από το τι μπορούν να πετύχουν οι ίδιοι με τα κόκκινα στο παρόν και το ένδοξο παρελθόν τούτων των χρωμάτων.

Photo credits: OneFootball

Και για υπεισέλθουμε και στο πνεύμα της εποχής εσείς με ποια επιλογή εμφάνισης συντάσσεστε; Με την καινοτόμα σχεδιαστικά φετινή ή με την “old school” αλλά εξαιρετικά μοδάτη που θα φορεθεί του χρόνου;

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ