Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γιατί είναι (πραγματικά) αλλιώς να είσαι Ολυμπιακός; (video)

Η λαϊκή βάση, το πάθος για τον οργανισμό και το ακλόνητο αίσθημα κυριαρχίας που κυλά στις “φλέβες” ενός εκ των μεγαλύτερων πολυαθλητικών συλλόγων στην Ευρώπη.

Είναι λοιπόν διαφορετικό να είσαι Ολυμπιακος, όχι γιατί η ομάδα έχει τις ρίζες της στην προσφυγιά ή επειδή γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά διότι πρόκειται για ένα σωματείο που σου αποδεικνύει καθημερινά και με τεράστια πιστότητα ότι αν αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς να τα καταφέρεις και να γίνεις ένας εκ των κορυφαίων.

Κι αν δεν το πιστεύετε αυτό, πάρτε παράδειγμα αυτή την εβδομάδα. Βρισκόμαστε ακόμα στο πρωί της Τετάρτης και ήδη ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει μια πρόκριση στο F4 της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ άρα και την παρουσία του ανάμεσα στους κορυφαίους των κορυφαίων για ακόμα μια χρονιά και έχει στεφθεί και Κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ απέναντι στον Δούκα. Άρα έχει πετύχει με διαφορά λίγων ωρών κάτι για το οποίο άλλοι σύλλογοι μοχθούν για χρόνια για να το καταφέρουν κάνοντας τα πάντα για αυτό.

Συν τοις άλλοις οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται μια νίκη μακριά και από την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και στο πόλο με τον επόμενο αγώνα να διεξάγεται εντός της εβδομάδας ενάντια στην ομάδα της Βουλιαγμένης που, όπως ο Παναθηναϊκός στα υπόλοιπα αθλήματα, αποτελεί το αντίπαλο δέος της πειραϊκής ομάδας στο συγκεκριμένο σπορ.

Εν συνεχεία, αξίζει να σταθούμε και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο αν και καθόλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν το “μαύρο πρόβατο” της φετινής πορείας ολόκληρου του συλλόγου, εν τέλει κατάφερε να εκπληρώσει τον τελευταίο στόχο που του είχε απομείνει και δεν ήταν άλλος από την έστω μια νίκη απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο. Μια επικράτηση που σήμαινε πολλά για πολλούς. Μα τα περισσότερα τα σήμαινε για τον ίδιο τον οργανισμό που έστω και την ύστατη στιγμή έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει μένοντας πιστός στα ιδανικά και τις ιδέες του.

Κλείνοντας λοιπόν, θα λέγαμε ότι είναι σπουδαίο να είσαι Ολυμπιακός γιατί τότε θα έχεις επιλέξει την ομάδα που σου δίνει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο και μπόλικες “αποδείξεις” στο ερώτημα “γιατί να την επιλέξεις;” που γεννάται στο μυαλό στου όταν πια καλείσαι να διαλέξεις ομάδα, αν αυτό πραγματικά συμβαίνει και δεν κληροδοτείται αυτή από το οικογενειακό σου περιβάλλον.


Σημ: Δεν ξεχνάμε βέβαια και τους τίτλους του ανδρικού τμήματος βόλεϊ πειραϊκού σωματείου σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως όπως γίνεται αντιληπτό το κείμενο επικεντρώνεται στα γεγονότα των τελευταίων 48 ωρών.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ