Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

12/05/2013: Από αουτσάιντερ, βασιλιάς της Ευρώπης!

Τρόπαιο και στο Λονδίνο μετά την Κωνσταντινούπολη και το πιο απρόσμενο back to back στην ιστορία της Euroleague είναι γεγονός.

Εξετάζοντας τη σεζόν 2012-13 της Euroleague θα καταλάβετε και εσείς μαζί μας ότι ο Ολυμπιακός έφτασε στο repeat με έναν πλήρως ανέλπιστο τρόπο αλλά παράλληλα αποδεικνύοντας κάτι που στο πέρασμα των χρόνων αποτέλεσε “κανόνα”.

Οι “ερυθρόλευκοι” λοιπόν μπήκαν στη χρονιά με μια νίκη απέναντι Κάχα Λαμποράλ (aka Μπασκόνια) μέσα στο σπίτι τους και συνέχισαν με νίκες στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ματς. Τα μοναδικά που έχασαν ήταν από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη με το βαρύ 98-72 και το επίσης αδυσώπητο 61-79 εντός έδρας από την κραταιά τότε Ζαλγκίρις. Κάπως έτσι η ομάδα του πρωτοεμφανιζόμενου στο κορυφαίο επίπεδο Γιώργου Μπαρτζώκα τελείωσε την πρώτη φάση με το πολύ καλό 8-2 και πέρασε στο TOP 16.

Εκεί, στον νέο όμιλο που σχηματίστηκε το επίπεδο ανέβηκε, οι ήττες αυξήθηκαν και άρχισε να πιστεύεται όλο και περισσότερο ότι το ταξίδι στη σεζόν σύντομα θα τελειώσει.

Όμως όχι. Οι “Πειραιώτες” αντιστάθηκαν στην τάση μεγάλωσαν ξανά τη στιγμή που έπρεπε, νίκησαν την Εφές Ανατολού που ξαναβρήκαν στο δρόμο τους στους προημιτελικούς με 3-2 και τελικά προκρίθηκαν εκ νέου στο F4 έχοντας την ευκαιρία να αποδείξουν ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο την προηγούμενη χρονιά.

Για να φτάσουμε στο Λονδίνο όπου η ομάδα των αδερφών Αγγελόπουλων και των υπερβάσεων πήγε χωρίς το άγχος της κατάκτησης να την πνίγει και τελικά μπήκε σε mode F4 διαλύοντας τόσο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (52-69) όσο και την τη Ρεάλ Μαδρίτης (100-88) και κατακτώντας εν τέλει το τρόπαιο.

Κλείνοντας, αξίζει να σταθούμε και στον MVP του Ολυμπιακού, της regular season και του F4, τον σπουδαίο Βασίλη Σπανούλη που μέσω και αυτών των τίτλων έκανε έκδηλο αυτό που ανέμεναν και αποζητούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού από τον ίδιο και δεν ήταν άλλο από το να ηγηθεί εκείνος της ομάδας μέχρι και τα βαθιά μπασκετικά του “γεράματα”.


Υ.Γ.: Ευχόμαστε η έκβαση της σεζόν να είναι το ίδιο αίσια και στο F4 του Κάουνας που θα διεξαχθεί το τριήμερο 19 – 21 Μαΐου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ