Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός: Τα σημεία – κλειδιά της “κόκκινης” αρμάδας

Η κλεψύδρα για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο φετινό F4 αδειάζει και η στιγμή είναι η καταλληλότερη ώστε να εστιάσουμε στο τι έχει κάνει ως εδώ το σύνολο του πειραϊκού συλλόγου.

Αρχικά, οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν ως και τα playoffs, όπου υπενθυμίζουμε ότι αντιμετώπισαν την τουρκική Φενέρμπαχτσε, έχοντας την 4η καλύτερη επίδοση της regular season στην επίθεση με 84,1 πόντους μέσο όρο και την καλύτερη άμυνα με 75,8 πόντους μέσο ορο.

Στη συνέχεια και στη σειρά με τη Φενέρ οι έχοντες το πλεονέκτημα έδρας Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Τούρκους. Με αποτέλεσμα να πέσουν και τα νούμερα τους. Αφού, τελικά κατάφεραν να καταβάλουν την τουρκική αντίσταση καταγράφοντας 76,4 πόντους ενεργητικό και 73,2 παθητικό.

Ακολούθως, υπάρχουν και κάποια άλλα αρκετά σημαντικά στοιχεία που πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για κάτι πολύ καλό στο Κάουνας. Αυτά είναι πρώτα απ’ όλα το γεγονός πως στο ρόστερ της ομάδας βρίσκεται ο φετινός MVP Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είναι 1ος σε μ.ο. χρόνου συμμετοχης, πόντων, ριμπάουντ αλλά και στο σύστημα αξιολόγησης. Ενώ, στη δεύτερη θέση βρίσκεται των ριμπάουντερ της διοργάνωσης.

Ενώ, τέλος, αξίζει να εστιάσουμε και στο γεγονός ότι μιλώντας για την ομάδα των αδερφών Αγγελόπουλων αναφερόμαστε στην πρώτη ομάδα σε κλεψίματα φέτος με 7,5 μ.ο., αλλά και σε έναν οργανισμό με εμπειρία από 12 F4 εκ των οποίων τα 4 τα έχει ολοκληρώσει νικηφορα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ