Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Λ.Α. Λέικερς – Ντ. Νάγκετς (108 – 119): It’s Murray time! (video)

Το ντέρμπι που έγινε μονολογος, το πρόγραμμα που κέρδισε το status και το πιο κρίσιμο παιχνίδι στην ιστορία των Νάγκετς.

Τα φετινά playoffs του NBA θα μνημονεύονται για πολλούς λόγους και για ακόμη περισσότερο καιρό. Από τη μια οι εξωπραγματικές εμφανίσεις του ακούραστου Μπάτλερ και από την άλλη η εξαιρετική πορεία του Ντένβερ προς την απάτητη για τον οργανισμό κορυφή των τελικών του πρωταθλήματος έχουν καταστήσει τη φετινή off – season εκπληκτική για το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Νικόλα Γιόκιτς και του Τζαμάλ Μάρεϊ μοιάζει να βρίσκεται στο πιο ώριμο σημείο της με τους δύο superstar της και το αξιόλογο supporting cast τους να δίνουν τα πάντα για αυτό που μέχρι πριν το φετινό τέλος της σεζόν κανείς δεν πίστευε ότι μπορούν να καταφέρουν.

Ενδεικτική είναι η εικόνα τους στις δύο τελευταίες σειρές με τους Suns (ημιτελικοί περιφέρειας) και Λέικερς (τελικοί περιφέρειας). Όπου τα “παιδιά” του Καρμέλο Άντονι στη μία περίπτωση επιβλήθηκαν ενάντια σε ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα στην ιστορία του NBA και στην άλλη έχουν βάλει (με τη χθεσινοβραδινή τους επικράτηση) πάρα πολύ δύσκολα στην ομάδα του Λεμπρόν.

Διότι το 3-0 με το οποίο προηγούνται οι Νάγκετς πέραν του ότι δεν έχει ανατραπεί ποτέ στην ιστορία της λίγκας αποτελεί και μια παραδοχή του ίδιου του αθλήματος που ειδικά σε αυτό το επίπεδο μας έχει δείξει ουκ ολίγες φορές ότι τα κάστρα στην άμμο μπορεί να μείνουν για λίγο σταθερά αλλά σίγουρα σύντομα θα τα συνθλίψει το κύμα.

Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με το χθεσινοβραδινό παιχνίδι, κέρδισε εκείνος που πήρε τα περισσότερα από τους περισσότερους. Και εκεί το Ντένβερ ήταν ασυναγώνιστο. Οι 37 πόντοι από τον Μάρεϊ, οι 24 από τον Γιόκιτς, οι 17 από τον Κάντγουελ Ποπ, οι 15 από τον Μπρους Μπράουν και οι 17 + 10 ριμπάουντ από τον Ότο Πόρτερ Τζούνιορ έδωσαν στην ομάδα την ώθηση που χρειαζόταν ώστε να δημιουργήσει τόσο στο πρώτο (10-24) όσο και στο τελευταίο (94-106) κομμάτι του αγώνα διάφορες ικανές να της “χαρίσουν” εν τέλει την επιβίωση από ακόμα μια πολύ σκληρή μάχη.

Στον αντίποδα, οι “λιμνάνθρωποι” στηρίχθηκαν στο δικό τους super δίδυμο, το οποίο κατέγραψε 51 πόντους και 30 ριμπάουντ αθροιστικά (28 π. και 18 ρ. ο AD, 23 π. και 12 ρ. ο LBJ). Σημαντικη αλλά όχι αρκετή για τη νίκη ήταν και για το σύνολο της “πόλης των αγγέλων” η βοήθεια που ήρθε από τον γεμάτο overachievers πάγκο της. Οι 23 πόντοι του Όστιν Ριβς και οι 13 του υπερβατικού Ρούι Χατσιμούρα ανέβασαν τη συγκομιδή στο αρκετά καλό, για σκορ που προέρχεται από τέσσερις παίκτες, αριθμό των 87 πόντων. Βέβαια έτερον ουδεν, άρα και η ήττα αναμενόμενα αποτέλεσε νομοτελειακή συνέπεια της εξέλιξης του αγώνα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ