Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Jordi Alba: Αποχωρεί από την Βαρκελώνη (video)

Μετά από 11 χρόνια στην Βαρκελώνη, ο Jordi Alba πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Barcelona ένα χρόνο νωρίτερα πριν την λήξη του συμβολαίου του με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα του και οικονομικά.

O Jordi Alba έφτασε για πρώτη φορά στην Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2012, όταν τότε οι Καταλανοί έδωσαν στην Valencia το ποσό των 14.000.000 ευρώ για τον κάνουν δικό τους. Από τότε και κάθε χρόνο ο ίδιος γινόταν όλο και καλύτερος, με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους κορυφαίους μπακ στον κόσμο.

11 χρόνια μετά, ο Alba πήρε την απόφαση να λύση το συμβόλαιό του με την ομάδα και να αποχωρήσει από τον σύλλογο, πρώτον γιατί θέλει να ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα, δεδομένου ότι δεν έπαιρνε και πολύ χρόνο συμμετοχής καθώς ο Balde ήταν ο βασικός αριστερός μπακ την φετινή σεζόν και δεύτερον γιατί θέλει να βοηθήσει την ομάδα του οικονομικά. Το συμβόλαιο του Jordi, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα, και δεδομένου πως οι ”Μπλαουγκράνα” αντιμετωπίζουν κάποιες οικονομικές δυσκολίες, ο ίδιος θέλησε να τους βοηθήσει με τον δικό του τρόπο.

Ο Alba αγωνίστηκε με την φανέλα της Barcelona σε 458 αγώνες πετυχαίνοντας 27 γκολ και μοιράζοντας 99 ασίστ, ενώ σε αυτά τα 11 χρόνια κατέκτησε 1 Champions League, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, 6 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 UEFA Super Cup, 5 Κύπελλα Ισπανίας και 4 Ισπανικά Super Cup.

Την ερχόμενη Κυριακή, στον αγώνα απέναντι στην Mallorca, ο Alba θα έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους οπαδούς της Barca. Μετά τον Pique και τον Busquets, οι ”Cules” θα πρέπει να πουν ”Αντίο”… και σε έναν τρίτο θρύλο την ομάδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ