Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα: Στόχος ο Κίμιχ για την ενίσχυση του κέντρου

Πρώτος στόχος της Μπαρτσελόνα για την ενίσχυση της μεσαίας της γραμμής είναι ο Τζόσουα Κίμιχ. Οι Καταλανοί βλέπουν στο πρόσωπο του Γερμανού μέσου της Μπάγερν τον ιδανικό αντικαστάτη του Σέρχιο Μπουσκέτς και σκοπεύουν σύντομα να κάνουν κίνηση για την απόκτηση του.

Όπως αποκάλυψε η «Mundo Deportivo», η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται ενεργά για την απόκτηση του Τζόσουα Κίμιχ από την Μπάγερν. Η αποχώρηση του Μπουσκέτς το φετινό καλοκαίρι αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της μεσαίας γραμμής των «μπλαουγκράνα». Ως εκ τούτου, ο Τσάβι έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Κίμιχ για την αναπλήρωση του συγκεκριμένου κενού.

Από την πλευρά του ο Γερμανός ποδοσφαιριστής εμφανίζεται έτοιμος να αφήσει για πρώτη φορά την Μπάγερν αναζητώντας μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Ο Κίμιχ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Βαυαρούς μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Ωστόσο, τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος η Μπάγερν, όπως και η αλλαγή προπονητή των ωθούν σε σκέψεις πρόωρης αποχώρησης.

Η Μπαρτσελόνα είχε ως πρώτο στόχο για τα χαφ τον Μαρτίν Θουμπιθμέντι. Ωστόσο, οι πολύ υψηλές απαιτήσεις της Ρεάλ Σοσιεδάδ για τον Ισπανό αμυντικό μέσο (ζήτησαν 60.000.000 ευρώ) τους έκαναν να να στραφούν σε άλλες λύσεις. Ως αποτέλεσμα, ο Κίμιχ είναι πλέον η πρώτη αλλά και πιο προσιτή οικονομικά επιλογή. Και αυτό διότι, με την Μπάγερν να μη θέλει να διατηρήσει στις τάξεις της έναν δυσαρεστημένο ποδοσφαιριστή, οι απαιτήσεις για την πώληση του θα είναι σαφώς μειωμένες.

Ο 28χρονος μέσος αγωνίζεται στην Μπάγερν από τη σεζόν 2015/16 καταγράφοντας 346 εμφανίσεις (27.761 λεπτά) σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας παράλληλα 40 γκολ και 94 ασίστ. Από πλευράς τίτλων έχει κατακτήσει 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 7 Πρωταθλήματα Γερμανίας, 3 Κύπελλα Γερμανίας, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 6 Σούπερ Καπ Γερμανίας. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 80.000.000 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ