Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το έχει πάρει σπίτι της! Στη Σεβίλλη το Europa League!

Για ακόμη μια φορά το Γιουρόπα λιγκ ανήκει στα χέρια της Σεβίλλης, καθώς στον τελικό της Βουδαπέστης επικράτησε με 4-1 στα πέναλτι της Ρόμα, 1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση, κατακτώντας το τρόπαιο για 7η φορά στην ιστορία της.

Με την κατάκτηση αυτή η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ, καταρρίπτει άλλο ένα ρεκόρ, αφού έχει φτάσει 7 φορές στον τελικό του Γιουρόπα λιγκ και το έχει δηλώσει και τις 7.

Αναλυτικά η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει πάρει το τρόπαιο κόντρα σε:

Μίντλεσμπρο 4-0 την σεζόν 2005-06 με προπονητή τον Χουάντε Ράμος, την επόμενη χρονιά κόντρα στην Εσπανιόλ με 4-1 στα πέναλτι 2-2 ο κανονικός αγώνας, πάλι με τον ίδιο προπονητή.

Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ουνάι Έμερι που κατέκτησε τρία τρόπαια, τις σεζόν 2013-14 κόντρα στην Μπενφίκα με 4-1 στα πέναλτι, 0-0 η κανονική διάρκεια, το 2014-15 κόντρα στην Ντίνπρο με 3-2 και τέλος το 2015-16 απέναντι στην Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλόπ με 3-1.

Το τελευταίο τρόπαιο πριν το σημερινό, το πήρε με προπονητή τον Χούλιεν Λοπετένγκι το 2019-20 με την Ίντερ την οποία κέρδισε με 3-2.

Πρόκειται πραγματικά για μια ομάδα που έχει πάρει το Γιουρόπα λιγκ σπίτι της!

Στον σημερινό τελικό οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ενώ στην παράταση και οι δύο προσπάθησαν να κλέψουν το ματς…

Από την άλλη πλευρά, αυτός είναι ο πρώτος χαμένος τελικός του Ζοσέ Μουρίνιο, οποίος μετρούσε 5 κατακτήσεις σε 5 τελικούς, χωρίς ωστόσο μέσα να μπαίνουν οι τελικοί των σούπερ καπ.

Στην διαδικασία των πέναλτι μοιραίοι για τους Ρωμαίους ήταν οι Μαντσίνι και Ιμπάνιεζ που αστόχησαν, ενώ για την Σεβίλλη σκόραραν όλοι όσοι εκτέλεσαν…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ