Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νάπολι: Έγραψε ιστορία ο Οσιμέν

Ο Βίκτορ Οσιμέν αποτέλεσε ένα από τους βασικούς πυλώνες της Νάπολι στον δρόμο για την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Πέρα από πρώτος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα, όμως, βρίσκεται πλέον και στην πρώτη θέση της λίστας των Αφρικανών σκόρερ της Serie A.

Η Νάπολι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας έπειτα από 33 χρόνια, σε μια πορεία που στιγματίστηκε από πολλούς πρωταγωνιστές. Κβαρατσκέλια, Ζιελίνσκι και Οσιμέν είναι μόνο μερικοί εξ αυτών. Ο τελευταίος «κουβάλησε» με τα γκολ του την ομάδα του Σπαλέτι καθόλη τη διάρκεια της σεζόν καταφέρνοντας να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 26 γκολ σε 32 παιχνίδια.

Το γεγονός αυτό τον κάνει τον πρώτο παίκτη από τη Μαύρη Ήπειρο που το πετυχαίνει στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Εάν σε αυτά συμπεριλάβουμε και τα γκολ που πέτυχε στο Champions League, ο αριθμός ανεβαίνει στα 31 γκολ (5 γκολ σε 6 συμμετοχές).

Ωστόσο, η κορυφή των σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι η μόνη που «πάτησε» ο φορ της Νάπολι. Έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας του στο γειτονικό μας πρωτάθλημα, ο Οσιμέν κατάφερε να φτάσει τα 50 γκολ συνολικά. Κάτι που τον καθιστά πρώτο στην λίστα με τους Αφρικανούς σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Δεύτερος σε αυτήν την λίστα βρίσκεται πλέον ο Τζορτζ Γουεά. Ο Λιβεριανός ποδοσφαιριστής κατείχε μέχρι πρότινος την πρώτη θέση με 46 γκολ από την εποχή που αγωνιζόταν στη Μίλαν την περίοδο 1995-2000. Ακολουθεί ο Φρανκ Κεσιέ με χρόνια παρουσία στα γήπεδα της Ιταλίας (Αταλάντα, Τσεζένα, Μίλαν). Ο Ιβοριανός αμυντικός μέσος, που αγωνίζεται πλέον στην Μπαρτσελόνα, είναι τρίτος στην λίστα με 41 γκολ (2015-2022).

Στην τέταρτη θέση και ισοβαθμώντας με τον Κεσιέ στα 41 γκολ βρίσκεται ο Κειτά Μπαλντέ. Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός είναι ακόμα ένας παίκτης που έμεινε αρκετά χρόνια στην Ιταλία. Αρχικά με την φανέλα της Λάτσιο (2012-2017), Ίντερ (2020/21) και Κάλιαρι (2021/22).

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Ζερβινιό. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη έχει καταγράψει μια σημαντική πορεία στην Serie Α και τα νούμερα του έρχονται να το επιβεβαιώσουν. Σε συνολικά 159 συμμετοχές με Ρόμα (2013-2016) και Πάρμα (2018-2021) έχει σκοράρει 40 γκολ και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ