Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λημνιός: «Είναι στο χέρι μας να νικήσουμε την Ιρλανδία»

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος για την αναμέτρηση με την Ιρλανδία την ερχόμενη Παρασκευή στην «Opap Arena» για τα προκριματικά του Euro 2024.

Ο Δημήτρης Λημνιός έδωσε την δική του οπτική για το επικείμενο ματς, ενώ μίλησε και για την σχέση του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογιέτ αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς με την Ιρλανδία: «Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι κλειδί. Σίγουρα το επόμενο ματς, με την Γαλλία, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα πάμε βήμα βήμα. Η Ιρλανδία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλό επίπεδο όμως έχουμε προετοιμαστεί καλά. Είναι στο χέρι μας, παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο στο πλευρό μας και με την ποιότητά μας (θέλουμε) να νικήσουμε και μετά να στραφούμε στην Γαλλία».

Για το ότι είχαν πιο πολλές ημέρες προετοιμασίας: «Τις προηγούμενες φορές οι μέρες ήταν λίγες και ο προπονητής δεν μπορούσε να δουλέψει σε αυτά που ήθελε. Το ότι μαζευτήκαμε νωρίτερα είναι καλό, ο προπονητής είχε χρόνο να δουλέψει τα όσα θέλει να βγάλουμε στο γήπεδο».

Για το εάν ο κόσμος είναι ο «12ος παίκτης»: «Παίζουμε σε ένα καινούργιο, υπερσύγχρονο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Για πολλά χρόνια η Εθνική δεν γέμιζε το γήπεδο, τελευταία όμως έχουμε κάνει άλματα και θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει και να βάλει επιπλέον πίεση στον αντίπαλο».

Για το ότι τον εμπιστεύεται ο Πογιέτ: «Είχα έναν δύσκολο τραυματισμό, πέρασα δύσκολα. Έκανα όμως αποκατάσταση και έχω επανέλθει. Το γόνατό μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ευχαριστώ τον κόουτς για την εμπιστοσύνη του και εάν αγωνιστώ θα δώσω το καλύτερο όπως όλοι για να επιστρέψουμε στις μεγάλες διοργανώσεις».

Για το εάν τον πείθει ο Πογιέτ να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του: «Όποιος και να ήταν προπονητής θα έκανα το ίδιο. Το ποδόσφαιρο σήμερα έχει γρήγορους και δυνατούς παίκτες, έτσι πρέπει όλοι να κάνουμε άμυνα. Έτσι και εγώ να παίζω άμυνα παρόλο που είμαι επιθετικός».

Για τον αριθμό των διεθνών: «Υπάρχουν λύσεις σε όλες τις θέσεις. Είναι σημαντικό για τον προπονητή. Και αναλόγως πως θα πάει το παιχνίδι. Διαλέγει τους 11 καλύτερους αλλά και όσοι είναι στον πάγκο παίζουν και θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν».

Για το μέλλον του στην Κολωνία: «Και την νέα σεζόν θα είμαι εκεί. Όνειρό μου είναι πλέον που είμαι καλά να κάνω καλή προετοιμασία. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, αλλά θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ