Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τάσος Θεοδωρίδης: Ένα διαμάντι για το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής!

Ενα όχι και τόσο συνηθισμένο αφιέρωμα γίνεται σήμερα από την σελίδα μας και τον αρθρογράφο Μαστραντώνη Κωνσταντίνο! Το αφιέρωμα αυτό είναι για τον Τάσο Θεοδωρίδη έναν ικανότατο και φιλόδοξο προπονητή και πρώην ποδοσφαιριστή. Με αυτό το άρθρο γίνεται ένα ακόμη βήμα προς την ανάδειξη ταλέντων και προσωπικοτήτων.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ!

Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Θύελλας Κρήνης (Χαλκιδική) στην οποία αργότερα ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά! Ακολούθησαν ο Αίαντας Ελαιοχωριων και ο Ερμής Ποτίδαιας! Μετέπειτα αγωνίστηκε στον ιστορικό Π.Ο Τρίγλιας αλλά και στην ομάδα του χωριού του την Α.Ε Ποντίων Πετραλώνων! Το ταλέντο του φάνηκε από νωρίς! Έτσι λίγους μήνες αφού έκλεισε τα 18 έτη και πριν ανακοινωθεί από τα Ελαιοχώρια πήγε για δοκιμαστικά στον ΟΦΗ. Οι προπονήσεις με την Κρητική ομάδα δεν είχαν καμία σχέση ούτε ως προς τα μέσα αλλά ούτε και τις ασκήσεις με τις προηγούμενες του ομάδες. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ εντυπωσιάστηκαν από τις ικανότητες του και την θέληση του για το βήμα παραπάνω. Ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός δεν τον επέτρεψε να πετύχει το όνειρο του! Έτσι λοιπόν επέστρεψε στην Χαλκιδική και μεγαλούργησε μέχρι τα 26 χρόνια του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ηταν μέλος όλων των ηλικιακων κατηγοριών της μικτής Χαλκιδικής! Η συνεχής τραυματισμοί, όμως δεν τον επέτρεψαν να συνεχίσει να αγωνίζεται! Αν με δύο λόγια έπρεπε να τον χαρακτηρίσω θα έλεγα:” Ένας ικανός αλλά άτυχος μεσοεπιθετικός!”

Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε πλάι στον μέντορα του, τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κοσμίν Μπαρκαουάν! Πρώτος σταθμός του ως προπονητής ήταν οι ακαδημίες του Διγενή Λακκώματος και ταυτόχρονα ήταν βοηθός του Μπαρκαουάν στην πρώτη ομάδα! Στην συνέχεια ανέλαβε ο ίδιος ως πρώτος προπονητής στο Λάκκωμα. Εκεί παρήγε σπουδαίο έργο με μια ομάδα που βασιζόταν σε παιδιά του χωριού και είχε μικρό μέσο όρο ηλικίας. Στο ρόστερ της ομάδας του ήταν ο σπουδαίος “γιατρός” όπως τον αποκαλούν Σωτήρης Κωνσταντινίδης!

Στην συνέχεια ανέλαβε ως προπονητής την ομάδα του χωριού του στην οποία είχε κλείσει την καριέρα του την Α.Ε. Ποντίων Πετραλώνων! Το έμψυχο δυναμικό εκεί αποτελούνταν κυρίως από παιδιά του τότε δήμου Τρίγλιας όπου ανήκαν και τα Πετράλωνα και αποτελούσε ένα κράμα εμπειρίας και ταλέντου!

Τα επόμενα περιπετειώδης και λόγω του Κορονοϊού χρόνια βρέθηκε στο τιμόνι της Θύελλας Κρήνης! Εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα εύκολα ή δύσκολα έπαιρνε τα αποτελέσματα. Ωστόσο η διακοπή λόγω του Κορονοϊού δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα από την οποία παραιτήθηκε μερικές αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος!

Την περσινή σεζόν βρέθηκε στο τιμόνι της νεοσύστατης Αναγέννησης Τρίγλιας με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην τρίτη κατηγορία της Χαλκιδικής. Ο κορμός της ομάδας αποτελούνταν από παιδιά του χωριού και ελάχιστους από άλλα χωριά. Ο ζήλος του και το έργο που παρήγε με αυτή την ομάδα ήταν σπουδαίο και την μη ανανέωση του θα την χαρακτήριζα το λιγότερο ακατανόητη!

ποια είναι η οπτική του για το ποδόσφαιρο?

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στον αρθρογράφο μας τον Μαστραντώνη Κωνσταντίνο έχει μια δικιά του ξεχωριστή οπτική ,και τακτική προσέγγιση για το ποδόσφαιρο!

Η φιλοσοφία μου είναι η κυριαρχία του παιχνιδιού και η κατοχή μπάλας.

Καταλαβαίνουμε και εγώ και οι παίκτες μου, ότι αν είμαστε ικανοί να κρατήσουμε τη θέση μας και να ελέγχουμε το παιχνίδι, θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες να φτάσουμε τον στόχο μας! 

Πάντοτε έχω τη  νοοτροπία του νικητή! Πάνω απ’ όλα προσπαθώ να βοηθήσω τους νέους να πάνε ψηλότερα. Αυτό το κάνω γιατί στο τέλος ο κάθε ποδοσφαιριστής χρειάζεται εργαλεία για να δείξει το ταλέντο του  και να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο!” 

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι είναι ένας προπονητής που δίνει πολλές ευκαιρίες σε νεα παιδιά χωρίς να τα διαχωρίζει από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους!

 

Προσωπικό μου σχόλιο ( Κωνσταντίνος Μαστραντώνης)

Παρακολουθώντας την ποδοσφαιρική του πορεία τόσο ως παίκτη αλλά και ως προπονητή τον θεωρώ αρκετά αδικημένο! Όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα η συνθήκες και τα μέσα στην επαρχία ήταν απαρχαιωμένα. Στα 18 του έφτασε ένα βήμα από το να γίνει παίκτης του ιστορικού ΟΦΗ αλλά ένας τραυματισμός δεν του το επέτρεψε! Επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και αγωνίστηκε ερασιτεχνικά αλλά ούτε και εκεί μπόρεσε να αντέξει λόγω του τραυματισμού και αποσύρθηκε νωρίς!

Η αδικία που βίωνε συνεχίστηκε και στην προπονητική του καριέρα! Στο Λάκκωμα όπου ξεκίνησε δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα αγωνιστικά , ωστόσο αποχώρησε για γεγονότα που δεν χρειάζεται να αναφερθούν!

Στα Πετράλωνα και εκεί παρήγε σπουδαίο έργο με παίκτες νέους και μεγαλύτερους αλλά γενικά με μικρό Μ.Ο ηλικίας πάντα! Η ομάδα όμως δεν συνέχισε τα επόμενα χρόνια να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Χαλκιδικής κυρίως λόγω οικονομικών ζητημάτων!

Στην Κρήνη ενώ όλα πήγαιναν καλά με την ομάδα να αξιώνει ένα καλό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα, ήρθε ο covid και διέκοψε τα πρωταθλήματα. Με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις η ομάδα δεν παρουσιάστηκε ίδια. Ο ίδιος παραιτήθηκε όμως η ομάδα δεν γλύτωσε τον υποβιβασμό.

Την μεγαλύτερη αδικία βίωσε όμως στην Τρίγλια. Στο τιμόνι της νεοσύστατης ομάδας κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας της Χαλκιδικής. Αυτό μάλλον δεν εκτιμήθηκε από τους ανθρώπους της Τρίγλιας οι οποίοι δεν τον ανανέωσαν για την ερχόμενη σεζόν.

Για εμένα είναι ένας εξαιρετικός προπονητής (πλέον) με αδαμάντινο χαρακτήρα και ψυχή μικρού παιδιού!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ