Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

GP Καναδά – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull, παρά τις αντίξοες συνθήκες με έντονη βροχόπτωση, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, κατακτώντας άλλη μια Pole. Τεράστια έκπληξη η δεύτερη θέση του Hulkenberg, όμως ο Γερμανός δέχθηκε ποινή 3 θέσεων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και έτσι θα εκκινήσει από την 5η θέση. Ποινή 3 θέσεων και για τον Sainz, ο οποίος από την 8η θέση, πέφτει στην 11η, σε ακόμη μια τραγική ημέρα για την Ferrari. Φοβερός Alonso, σημάδια ανάκαμψης από την Mercedes.

Στο Q1, οι πιλότοι δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν τα πατήματά τους στην πίστα, με τα ενδιάμεσα ελαστικά να είναι άκρως απαραίτητα. Υπήρξε και κόκκινη σημαία, καθώς ο Zhou εμφάνισε πρόβλημα στο κινητήρα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει εντός της πίστας. Στην συνέχεια, υπήρξε αρκετή κίνηση για να προλάβουν οι πιλότοι να προκριθούν. Έτσι προήλθε και η ποινή στον Sainz. Ο Ισπανός εμπόδισε τον Gasly στην γρήγορη προσπάθεια, με τον Γάλλο να μένει εκτός Q2. Εκτός έμειναν και οι Tsunoda, de Vries, Sargeant, Zhou.

Στο Q2, υπήρξαν τεράστιες ανατροπές και εκπλήξεις. Οι περισσότεροι πιλότοι χρησιμοποιήσαν την μαλακή γόμα, με την πίστα να στέγνωνε αρκετά εκείνη την στιγμή. Η απόφαση αυτή ήταν αρκετά σωστή, με τους πιλότους που χρησιμοποιήσαν τα ενδιάμεσα ελαστικά, να αποκλείονται από την συνέχεια. Τεράστια έκπληξη ο αποκλεισμός του Leclerc και του Perez, με τον Μονεγάσκο πιλότο της Ferrari, να διαμαρτύρεται στο team radio για την τραγική στρατηγική της Ferrari. Στις πρώτες θέσεις, ο Albon προκρίθηκε ως πρώτος στο Q3, με τους ανθρώπους της Williams, να μην πιστεύουν σε αυτό που βλέπουν.

Στο Q3, οι συνθήκες είχαν χειροτερέψει αρκετά, με τις ομάδες να σκέφτονται ακόμη και τα βρόχινα ελαστικά, αντί των ενδιάμεσων. Στην μια και μοναδική προσπάθεια, ο Verstappen ήταν ταχύτερος, ενώ στην δεύτερη θέση, βρέθηκε ο Hulkenberg και στην τρίτη ο Alonso. Προσπάθησαν οι δυο Mercedes να απειλήσουν τον Verstappen, όμως τους λείπανε αρκετά δέκατα. Στα μισά της διαδικασίας, υπήρξε ακόμη μια κόκκινη σημαία, αυτή τη φορά ο Piastri έχασε τον έλεγχο στην στροφή 8 και έπεσε στις μπαριέρες. Μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο της McLaren, η συνθήκες είχαν χειροτερέψει τόσο, που δεν επέτρεπαν σε κανέναν πιλότο, να βελτιώσει τον χρόνο του, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί σχετικά πρόωρα η διαδικασία.

Αναλυτικά το Grid με τις ποινές των πιλότων:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ