Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πάλεψε με ελληνική ψυχή κόντρα στην πανίσχυρη Γαλλία

Η Ελλάδα έπαιξε με ελληνική ψυχή στο “Σταντ Ντε Φρανς”, κατάφερε να δυσκολέψει για ένα ημίχρονο τη Γαλλία, αλλά στο τέλος ο Εμπαπέ και η παρέα του εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της ελληνικής άμυνας και επικράτησαν με 1-0, κάνοντας το 4/4 – Πρώτη απώλεια βαθμών για την Εθνική στα προκριματικά του EURO 2024

Σπουδαία εμφάνιση για την Εθνική! Η ομάδα του Πογέτ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ακόμη και με δέκα παίκτες, αλλά τα λάθη στην άμυνα της στοίχισαν, δίνοντας την ευκαιρία στον Εμπαπέ να σκοράρει μετά από διπλή εκτέλεση πέναλτι.

Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για την Εθνική μας στον όμιλο της, σε μια ήττα που ήταν εντός προγράμματος λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Γαλλία ήταν εκείνη που θέλησε να κρατήσει μπάλα, με την Εθνική όπως ήταν αναμενόμενο να παίζει αμυντικά και να προσπαθεί να “χτυπήσει” στην κόντρα επίθεση. Η πρώτη μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους Γάλλους ήρθε στο 7′, αλλά ο Χατζηδιάκος έβαλε “στοπ” αρχικά στον Μουανί και στη συνέχεια στον Γκριεζμάν πριν απειλήσουν την εστία του Βλαχοδήμου. Αμέσως μετά Κομάν και Εμπαμπέ συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να αστοχεί, ενώ στο 12′ ήταν η σειρά του Κομάν να απειλήσει, όμως η προσπάθεια του είχε την ίδια κατάληξη. Ο ρυθμός έπεσε για δέκα λεπτά στο ματς και δεν υπήρχε για καμία από τις δύο ομάδες μεγάλη στιγμή.

Στο 25′ ο Εμπαπέ έβγαλε μια σέντρα, με τον Μουανί να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα εκτός στόχου, ενώ στο 26′ η Ελλάδα βρήκε την πρώτη της τελική με τον Μπακασέτα να σουτάρει συρτά και τον Μενιάν να μπλοκάρει εύκολα. Μια ακόμη απειλητική στιγμή από τους γηπεδούχους ήρθε στο 34′. Ο Κονατέ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βλαχοδήμος δεν είχε κανένα πρόβλημα και κράτησε το σκορ στο 0-0. Η μεγαλύτερη φάση για τους Γάλλους έφτασε στο 44′, με τον Κουντέ να σουτάρει, τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή επέμβαση και τον Μαυροπάνο να απομακρύνει για να μείνει το παιχνίδι στην ισοπαλία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ομάδα του Ντεσάν. Το απλωμένο πόδι του Μαυροπάνου στο κεφάλι του Γκριεζμάν, έδωσε την ευκαιρία στους Γάλλους να πάρουν το προβάδισμα με πέναλτι. Ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το πέναλτι από τον Εμπαμέ, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και στη δεύτερη εκτέλεση ο Γάλλος σουπερστάρ δεν αστόχησε για το 1-0 στο 55′. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν με το άστοχο σουτ του Κομάν στο 61′, ενώ η δεύτερη σημαντική τελική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε στο 65′ με τον Μάνταλο να σουτάρει και τον Μενιάν να μπλοκάρει για ακόμη μια φορά σταθερά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μουανί βγήκε στο τετ α τετ, ο Μαυροπάνος τον ανέτρεψε και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Εθνικής. Οι Γάλλοι είχαν αρκετές στιγμές την ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα τους στην αναμέτρηση, αλλά δεν το καταφέραν. Η ομάδα του Πογέτ, όποτε έβρισκε χώρο στα τελευταία λεπτά προσπαθούσε να τον εκμεταλλευτεί, με τον Φούντα να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο 87′ και το παιχνίδι έληξε με 1-0 υπέρ των Γάλλων, που έκαναν το 4/4.

Ενδεκάδες

Γαλλία (Ντιντιέ Ντέσαν): Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (86′ Ενκουκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77′ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86′ Ζιρού), Εμπαπέ

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66′ Φούντας), Κουρμπέλης, Μπακασέτας (71′ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66′ Παυλίδης)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ