Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στέλιος Ναβροζίδης: Το Ελληνικό Βόλεϊ έχει ανάγκη τον Ηρακλή! (video)

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, παραχώρησε στον Δημήτρη Δικαίο και τον Αθλητικό Κόσμο ο επί 23 χρόνια φυσικοθεραπευτής του τμήματος Βόλεϊ του Ηρακλή Στέλιος Ναβροζίδης.

Ο Ναβροζίδης είναι η ψυχή της ομάδας αλλά και των αθλητών του συλλόγου, καθώς βοηθά και στα άλλα τμήματα όπως την κολύμβηση και τον στίβο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει πολλές επιτυχίες και μετάλλια από τους αθλητές αυτούς, οι οποίοι εκπροσωπούν και την Εθνική ομάδα.

Καλησπέρα Στέλιο μίλησε μας για το νέο δυναμικό ξεκίνημα του Ηρακλή στο Βόλεϊ;

” Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια που ξεκίνησε από το μηδέν, με την βοήθεια της πολιτείας όπου έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα να ξεκινήσει το καινούργιο ΑΦΜ του νέου ΓΣΘ, το οποίο δεν έχει τα χρέη και τα βαρίδια του παρελθόντος.

Μπροστάρης της προσπάθειας είναι ο Αντρέι Κράβαρικ, που στόχος του είναι να φτιάξει η ομάδα της ακαδημίες και να λειτουργεί σωστά, ευτυχώς που η πολιτεία σεβάστηκε το όνομα και την ιστορία του Ηρακλή, δίνοντας την wild card ώστε να φτάσουμε μια ανάσα από την Α1.

Ο Ηρακλής είναι η τελευταία ομάδα στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Final 4, είμαστε σε καλό δρόμο για να γυρίσουμε εκεί όπου ανήκουμε, λείπει ο Ηρακλής από το Ελληνικό Βόλεϊ τον έχει ανάγκη, έχει ταυτιστεί το Βόλεϊ με τον Ηρακλή. “

Υπάρχει πιθανότητα ο Ηρακλής να επιστρέψει από φέτος στην Α1; 

“Δεν γνωρίζω κάτι ακόμη, πρέπει να γίνει κάτι και από την Λίγκα όπου σκέφτεται να αυξήσει τις ομάδες από 10 σε 12, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες ο Ηρακλής λόγο του ονόματος του, αλλά και του προγραμματισμού του που είδη τρέχει σε σχέση με τις άλλες ομάδες.

Ίσως αν δηλώσει αδυναμία κάποια ομάδα να ανοίξει ο δρόμος για τον Ηρακλή, σίγουρα θα ήταν ευχής έργον κάτι τέτοιο σίγουρα, να γυρίσουμε από φέτος, λείπει πολύ ο Ηρακλής από το Ελληνικό Βόλεϊ.”

Έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές με την ομάδα Βόλεϊ του Ηρακλή, τι σου έχει μείνει περισσότερο;

” Είμαι 23 χρόνια στην ομάδα, είδα την ομάδα από την ανατολή της, από το πρώτο κύπελλο το 2000 με τον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά, θείο δώρο όσα έχω ζήσει και ευχαριστώ τον θεό για αυτό.

Τι να πρωτοθυμηθείς τα πρωταθλήματα, την Ευρώπη τα Final 4 τους τρεις τελικούς στην Ευρώπη, που καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει, τον κόσμο που ήταν κοντά μας, όλα αυτά μαζί, μας έμεινε η πικρία που δεν πήραμε έστω το ένα Τσαμπιονς λιγκ από τα 3.

Στην Ευρώπη ο Ηρακλής κατέχει ένα ασύλληπτο ρεκόρ με σερί νικών και περισσότερων νικών σε όλη του αυτή την διαδρομή.

Στην Ελλάδα όλοι έλεγαν Ηρακλής στο Βόλεϊ όπως κάποτε έγινε με μια άλλη ομάδα της πόλης στο Μπάσκετ ο λόγος για τον Άρη.

Μακάρι να ξανά πηγαίναμε και να ξανά ζήσουμε αυτές τις στιγμές…”

Εκτός από το Βόλεϊ βοηθάς ως φυσικοθεραπευτής και άλλα τμήματα του συλλόγου όπως η κολύμβηση και ο στίβος, τι περιμένουμε από τον Ηρακλή εκεί;

” Πρόκειται για δύο τμήματα που αποτελούν το σήμερα και το αύριο της Εθνικής ομάδας, με πολλές διακρίσεις αλλά και μετάλλια.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπως οι Γιώργος Ασπρουγαλής, η Φιλιώ Ραυτοπούλου, ο Φώτης Χατζηγεωργιάδης,ο Θοδωρής Κυπριανιδης, ο Κωνσταντίνος Πολυζουδης, η Μάλαμα Κωνσταντίνα, η Σμιλιάνη Αναστασία, ο Κόκκινος Ευάγγελος, ο Ζαλακώστας Απόλλων και άλλα παιδιά χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιο.

Τους βοηθάω ψυχολογικά στην προετοιμασία των αγώνων, εκτός από γιατρός στους τραυματισμούς και τους πόνους που περνούν, από την σκληρή δουλειά της προπόνησης που κάνουν.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως με τις επιδόσεις τους οι αθλητές μας, διεκδικούν δωρεάν υποτροφίες στο εξωτερικό, για σπουδές με αμοιβές που στην Ελλάδα δεν πρόκειται να έχουν σχεδόν ποτέ.”

Ποιο άθλημα ή αθλήματα θεωρείς ποιο αδικημένο στην Ελλάδα και γιατί;

” Η κολύμβηση και ο στίβος να μην γελιόμαστε είναι από τα πιο αδικημένα αθλήματα, γιατί στην Ελλάδα ότι άθλημα κινείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο από θέμα χορηγών και άλλων πόρων, δεν έχει έσοδα ώστε να γίνουν τα πιο βασικά πράγματα.

Μην μας ξεγελά ότι υπάρχουν επιτυχίες όπως του Μίλτου Τεντόγλου ή της Βούλας Πατουλίδου, όλοι οι αθλητές ματώνουν, δεν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες προπόνησης, δεν υπάρχουν σωστές εγκαταστάσεις που συνήθως βρίσκεις περισσότερο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ.

Για τους αθλητές του στίβου οι ώρες προπόνησης είναι μαζί με άλλους και γενικά δεν υπάρχει χώρος για να προετοιμαστούν σωστά!!!

Στην κολύμβηση είναι ακόμη χειρότερα αφού δεν διαθέτουμε πολλά κολυμβητήρια, με τους αθλητές να κάνουν προπόνηση για 6 το πρωί για να βρουν χώρο προπόνησης…

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι οι εγκαταστάσεις, όπου βλέπεις αποδυτήρια βρώμικα, χωρίς τουαλέτες, χωρίς πόρτες, χωρίς ζεστό νερό και άλλα.

Πρέπει να δούμε και τον  υγιή αθλητισμό που ματώνει καθημερινά για τους πρωταθλητές του αύριο…

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέλιος Ναβροζίδης ήταν αυτός όπου στις 22 Φεβρουαρίου του 2023, έδωσε τις πολύτιμες πρώτες βοήθειες σε ένα παιδί όπου έπαιζε ποδόσφαιρο στα γηπεδάκια 5χ5 δίπλα από το Κατσάνειο.

«Με φωνάξαν και μου είπαν ότι κάποιο παιδί έχασε τις αισθήσεις του», είπε ο φυσιοθεραπευτής των τμημάτων του ΓΣ “Ηρακλής”, Στέλιος Ναβροζίδης, υπογραμμίζοντας πως είδε το παιδί αναίσθητο.

Σύμφωνα με τον κ. Ναβροζίδη, η προσπάθεια για τη διάσωση του νεαρού, κράτησε 5 με 10 λεπτά.

«Δόξα το Θεό, στις εγκαταστάσεις του Ηρακλή, έχουμε απινιδωτή», τόνισε, καταδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο του συγκεκριμένου εργαλείου, τη στιγμή μάλιστα που ήδη αντικαθίστανται τα ηλεκτρόδια και του απινιδωτή, προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα όλος ο εξοπλισμός του ΓΣ «Ηρακλής», σε περίπτωση που συμβεί ξανά κάποιο παρόμοιο, δυσάρεστο περιστατικό.

«Είμαστε γονείς και αγωνιούσαμε κι εμείς για την κατάσταση του παιδιού», ανέφερε ακόμη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ