Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

27/06/2013: Η μέρα που το μπάσκετ και η ζωή κέρδισαν τον ρατσισμό και το σκοτάδι

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί άλλη μια επέτειο για τον ελληνικό αθλητισμό που σαν σήμερα πριν απο μία δεκαετία έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα εν αγνοία του 

Δέκα χρόνια συμπληρώνει σήμερα στο NBA ο Γιάννης Αντετοκούμπο. Το παιδί από τη Νιγηρία με την ελληνική καρδιά που για δεκαοχτώ χρόνια βίωνε στο πετσί του τη μια ρατσιστική συμπεριφορά μετά την άλλη πουλώντας CD στα φανάρια της Αθήνας είχε πλέον φτάσει στην κορυφή κατευθείαν απ’ τον πάτο. Ανοίγοντας μόνο τα μεγάλα του άκρα.

Το παιδί του Τσαρλς και της Βερόνικα, δύο μεταναστών που άφησαν τη μαύρη ήπειρο της εξαθλίωσης για την Ελλάδα όπου πίστευαν ότι θα έχουν καλύτερο μέλλον, έχει τέτοιο ταλέντο και όρεξη για δουλειά που όχι μόνο βρίσκεται στο NBA αλλά ηγείται κιόλας της καλύτερης ομάδας τα τελευταία χρόνια κατακτώντας παράλληλα δεκάδες ατομικά βραβεία και το πρωτάθλημα του 2021. Επίτευγμα που αν και βασίζεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό στην τύχη τελικά αποτέλεσε την τελευταία διαβεβαίωση που χρειαζόταν για να πιαστούν και οι πιο άπιστοι ότι μιλάμε για έναν παίκτη υψηλότατων προδιαγραφών.

Πολλοί τον υποτίμησαν, τον προσέβαλαν, παρίσταναν πως δεν μπορούν να προσφέρουν το όνομα του και άλλα πολλά που σκέφτηκαν για να τον μειώσουν. Εκείνος όμως δεν έβγαζε κουβέντα. Το παρκέ και το γυμναστήριο έγιναν η καθημερινότητα του. Ασκήσεις με τη μπάλα, βάρη και άλλα πολλά γέμισαν το χρόνο του. Ότι είχε να πει το έλεγε στο γήπεδο. Έτσι κατάφερε να κερδίσει τους πάντες.

Με αποτέλεσμα σήμερα το ψηλόλιγνο παιδί από τα Σεπόλια να είναι ένας πολύ δυνατός τύπος, κορυφαίος στο άθλημα που υπηρετεί και εξαίρετος οικογενειάρχης που ζει όσο πλουσιοπάροχα αξίζει σύμφωνα με τον κόπο και το μόχθο που καταβάλει καθημερινά για να γίνει αυτός που είναι.

Για την ιστορία ο Γιάννης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο NBA από το νούμερο 15 του draft. Τη δεύτερη καλύτερη θέση που έχει καταλάβει Έλληνας μπασκετμπολίστας στην ιστορία του θεσμού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ