Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

GP Μ. Βρετανίας – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull κατέκτησε μια αγχωτική Pole στο τέλος, στερώντας από τον Norris την πρώτη Pole της καριέρας του, με την McLaren όμως να βλέπει τα μονοθέσια της να τερματίζουν στο 2-3, πραγματοποιώντας τεράστια έκπληξη.

Στο Q1, οι συνθήκες ήταν βρόχινες, όμως στην πορεία η πίστα ήταν αρκετά στεγνή, με τους πιλότους να αλλάζουν από τα ενδιάμεσα σε slicks. Στις πρώτες θέσεις ο Norris προκρίθηκε ως πρώτος, με τον Leclerc να ακολουθεί στην δεύτερη θέση και τον Russell στην τρίτη. Εκτός έμειναν οι Sergio Perez (που απέτυχε να προχωρήσει στο Q3 για πέμπτη συνεχόμενη φορά), Yuki Tsunoda , Zhou Guanyu , Nyck de Vries και Magnussen.

Στο Q1, οι συνθήκες ήταν στεγνές, με τις McLaren να επιβεβαιώνουν ξανά ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς προκρίθηκαν στο Q3, τερματίζοντας στο 2-3, με τον Verstappen μπροστά τους. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Nico Hulkenberg, Lance Stroll, Esteban Ocon, Logan Sargeant και Valtteri Bottas.

Στο Q3, στην πρώτη προσπάθεια, ο Verstappen σταμάτησε το χρόνο στο 1.27.084, έξι δέκατα μπροστά από τους Hamilton και Piastri. Στις τελευταίες προσπάθειες, ο Norris βρέθηκε προσωρινά στην πρώτη θέση με 1.26.961 προτού ο Verstappen ανακτήσει την θέση του με 1.26.720. Οι δυο Ferrari βρέθηκαν στο 4-5, ενώ οι δυο Mercedes στο 6-7. Ο Alex Albon θα ξεκινήσει όγδοος για την Williams μπροστά από τους Alonso και Gasly.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ