Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Εθνική Πόλο Γυναικών: Ιδού οι 15 “γοργόνες” της Καμμένου

Με το ασημένιο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ και το χρυσό του Παγκοσμίου της Σανγκάης να κατέχουν περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη της, η Εθνική μας πλέον αποζητά μέσω των 15 κυριών που θα τη στελεχώσουν όχι μόνο τη διάκριση στη Φουκουόκα αλλά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Είναι γεγονός πια πώς φτάσαμε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν πια για τα αθλήματα του υγρού στίβου, συμπεριλαμβανομένης και της υδατοσφαίρισης, αφού ξεκίνησε πλέον με κάθε επισημότητα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα που αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία διεκδίκησης της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν επί γαλλικού εδάφους.

Εκεί επιθυμεί να βρεθεί και η Εθνική Ομάδα Πόλο γυναικών, η οποία μέσω της παρουσίας της στην ιαπωνική μεγαλούπολη θέλει να διατρανώσει την παρουσία της στην ελίτ του παγκόσμιου πόλο και να ξεκινήσει έτσι από θέση ισχύος την προσπάθεια της στην ερχόμενη Ολυμπιάδα.

Στα υπέρ της χώρας μας χαρακτηριστικά σχετικά με τη νέα της προσπάθεια λογίζονται η μεγάλη εμπειρία ορισμένων μελών του ρόστερ της από κομβικής σημασίας αγώνες αλλά και η πορεία του μεγαλύτερου μέρους αυτού μέχρι τη δεύτερη θέση της Ευρώπης στους περσινούς αγώνες που διεξήχθησαν στο Σπλιτ.

Αναλυτικά η αποστολή:

Χρυσή Διαμαντοπούλου (Τερματοφύλακας)
Ιωάννα Σταματοπούλου (Τερματοφύλακας)
Ιωάννα Χυδηριώτη (Περιφερειακός)
Νικόλ Ελευθεριάδου (Περιφερειακός)
Ειρήνη Νίνου (Περιφερειακός)
Έλενα Ελληνιάδη (Περιφερειακός)
Χριστίνα Σιούτη (Περιφερειακός)
Αθηνά Γιαννοπούλου (Περιφερειακός)
Φωτεινή Τριχά (Περιφερειακός)
Ελευθερία Φουντωτού (Περιφερειακός)
Ελευθερία Πλευρίτου (Περιφερειακός)
Βασιλική Πλευρίτου (Περιφερειακός)
Μαργαρίτα Πλευρίτου (Φουνταριστή) (C)
Ελένη Ξενάκη (Φουνταριστή)
Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (Φουνταριστή)

Προπονήτρια: Αλεξία Καμμένου

Βοηθός προπονητή: Αναστάσιος Πιρπιρής

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στα κορίτσια μας. Επίσης σας καλούμε να συντονιστείτε στους δέκτες σας καθώς σε μια ώρα από τώρα (11:30) οι 15 διψασμένες για διάκριση παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου καλούνται να υπερκεράσουν το εμπόδιο της Νοτίου Αφρικής που θα αποτελέσει και την έναρξη των υποχρεώσεων τους στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα.

ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ