Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μπάσκετ: Ανακοινώθηκαν οι προεπιλογές για τη Μανίλα

Αποκαλύφθηκαν επιτέλους οι αρχικές επιλογές του Δημήτρη Ιτούδη σχετικά με τους παίκτες που θα διεκδικήσουν μια θέση στη δωδεκάδα που πρόκειται φορέσει το εθνόσημο στα γήπεδα της Ασίας.

Αν για κάποιο λόγο αδημονούσαμε να μάθουμε τις κλήσεις της Εθνικής μας Ομάδας για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες, αυτός ήταν το αν θα βλέπαμε τον Γιάννη Αντετοκούμπο ανάμεσα τους.

Τελικά ο Γιάννης είναι εκεί. Σε αντίθεση με τους Καλάθη, Ντόρσεϊ και Σλούκα που είχαν ήδη ενημερώσει για την απουσία τους. Ο Έλληνας super star που μόνιμα στέκει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κρατώντας στα χέρια του τις ελπίδες μας για κάτι μεγάλο θα είναι στην προετοιμασία της “γαλανόλευκης” αν και οι πιθανότητες για παρουσία στην τελική δωδεκάδα δεν είναι με το μέρος του. Ωστόσο προς στιγμήν τον έχουμε και είναι αυτό το γεγονός μας γεμίζει με αισιοδοξία.

Αφού πέραν της δικής του Γιάννη στην Εθνική θα έχουμε τους: Παπανικολάου, Θανάση και Κώστα Αντετοκούμπο, Λαρεντζάκη, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Παπαγιάννη, Λούντζη, Μήτογλου, Μποχωρίδη, Καλαϊτζάκη Π., Ρογκαβόπουλο, Μωραΐτη, Χουγκάζ, Τσαλμπούρη, Τολιόπουλο, Φλιώνη, Χατζηδάκη, Μαντζούκα, Ουόκαπ και Ζούγρη.

Η σχετική φωτογραφία της ΕΟΚ:

Photo credits: ΕΟΚ (IG account)

Οι “σίγουροι”

Αν και τίποτα στον αθλητισμό δεν είναι δεδομένο, η “επίσημη” αγαπημένη πάει κόντρα σε αυτό το δόγμα καθώς πολλοί από τους παίκτες που προαναφέραμε έχουν εγγυημένη μια θέση στο αεροπλάνο για Μανίλα και πως να μην το κάνουν όταν πρόκειται για κορυφαία ονόματα στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο σύνολο τους. Συγκεκριμένα, το εθνόσημο θα φορούν στις Φιλιππίνες οι: Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Ουόκαπ και Θανάσης Αντετοκούμπο.

Αυτοί που θα παλέψουν

Εδώ είναι πολλοί αυτοί που θα συνωστιστούν. Κώστας Αντετοκούμπο, Μήτογλου, Λαρεντζάκης, Λούντζης, Καλαϊτζάκης, Ρογκαβόπουλος, Μωραΐτης και Αγραβάνης θα τα δώσουν όλα προκειμένου να πάρουν το χρίσμα από τον Δημήτρη Ιτούδη.

Αυτοί που επιβραβεύθηκαν

Στη συγκεκριμένη κατηγορία συναντάμε πρώτα απ’ όλα τους δύο νεαρούς παίκτες που αποτέλεσαν “πυλώνες” της “χάλκινης” Εθνικής Νέων (U20). Πρόκειται φυσικά για τους Λευτέρη Μαντζούκα και Βαγγέλη Ζούγρη, οι οποίοι τιμήθηκαν σήμερα με την κλήση τους από τον Έλληνα εκλέκτορα.

Στο συγκεκριμένο γκρουπ όμως ανήκουν και αυτοί οι παίκτες που έφτασαν την ομάδα ως τη Μανίλα μέσω των “παραθύρων”. Από αυτά τα παιδιά λοιπόν, στην προεπιλογή βρίσκονται οι: Μποχωρίδης, Χουγκάζ, Τσαλμπούρης, Τολιόπουλος, Φλιώνης και Χατζηδάκης.

Η πρόβλεψη μας για τους δώδεκα

Σύμφωνα με τα παραπάνω και με τον τρόπο που κατατάξαμε τα ονόματα των 21 παικτών που βρίσκονται στον διευρυμένο κατάλογο που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ώρες από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τη δωδεκάδα που πιστεύουμε εμείς ότι θα στελεχώσει τη νέα προσπάθεια της Εθνικής.

Η αποστολή μας λοιπόν θα είμαι η εξής: Γ. Αντετοκούμπο, Θ. Αντετοκούμπο, Κ. Αντετοκούμπο, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Ουόκαπ, Λούντζης, Μήτογλου, Ρογκαβόπουλος, Μωραΐτης, Λαρεντζάκης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ