Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τζόναταν Γιόχανσον στον Αθλητικό Κόσμο για την πρόκριση της Κλάκσβικ: «Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου»

Ο τερματοφύλακας της Κλάκσβικ, Τζόναταν Γιόχανσον, ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική ιστορία, μίλησε στον Αθλητικό Κόσμο μετά την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος.

Το βράδυ της Τετάρτης γράφτηκε ακόμη μία Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ιστορία στην Ουγγαρία, με την άσημη Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε να παίρνει παλικαρίσια πρόκριση με 3-0 (!) κόντρα στην κατά πολύ ανώτερη της Φερεντσβάρος (και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα). Ο σύλλογος, όπου οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν οκτάωρο και μετά πηγαίνουν για προπονήσεις, πέρασε στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και πλέον η παρουσία του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι (εάν δεν κάνει σερί αποκλεισμούς) δεδομένη.

Μετά την τεράστια πρόκριση της Κλάκσβικ, ένας από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι ο τερματοφύλακας Τζόναταν Γιόχανσον. Ένας άνθρωπος με την δική του σημαντική ιστορία, η οποία περνά από 12 ομάδες αλλά και την “παράξενη” επιστροφή του στα γήπεδα, μιας και το 2022 αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, διανύοντας το 30ο έτος της ηλικίας του. Τον Απρίλιο του 2023 επέστρεψε στην Norwegian (ομάδα 5ης κατηγορίας της Νορβηγίας) διότι του έλειψε το ποδόσφαιρο και τον Ιούνιο πάρθηκε από την Κλάκσβικ ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας, με την χθεσινή ημέρα να αποτελεί την ανταμοιβή των κόπων του. Μέσα από αυτήν την πορεία αλλά και τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν, ο γκολκίπερ του συλλόγου από τα Νησιά Φερόε, μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον Αθλητικό Κόσμο.

Σε ερώτηση για τα συναισθήματά του, είπε: «Τα συναισθήματα είναι συγκλονιστικά. Μετά το παιχνίδι δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Πριν από 28 ημέρες δούλευα στο Όσλο και τώρα κερδίσαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη που έχει τεράστιες φιλοδοξίες. Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους συμπαίκτες μου και το προσωπικό, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ακόμη, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τους στόχους της Κλάκσβικ από εδώ και πέρα ανέφερε: «Θέλουμε να είμαστε η πρώτη ομάδα από τα Νησιά Φερόε που θα συμμετάσχει σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπως Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λίγκ ή Κόνφερενς».

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, μερικές φορές προκύπτουν ιστορίες που συγκινούν και εμπνέουν. Ο τερματοφύλακας της Κλάκσβικ, Τζόναταν Γιόχανσον αλλά και η ίδια η ομάδα, αποτελούν ένα τέτοιο παράδειγμα. Πέρα από τη διψασμένη αφοσίωση του, τον βλέπουμε και συναντάμε την ρομαντική πλευρά του αθλητισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ