Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Λίο Μέσι: Ασταμάτητος ο Αργεντίνος στο νέο του ξεκίνημα

Πριν από μερικές ημέρες γράφαμε για την “παρέλαση αστέρων” που έλαβε χώρα στο Μαϊάμι προκειμένου αυτοί να παρακολουθήσουν την πρώτη εμφάνιση του Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι. Μια εμφάνιση που πέρα από λάμψη περιελάμβανε και ένα θαυμάσιο τέρμα προερχόμενο από τα πόδια του Αργεντίνου. Αυτά ήταν το πρόγευμα.

Καθώς σήμερα ο Μέσι ξαναχτύπησε. Δύο γκολ και μια ασίστ έγραψε η στατιστική για τον Αργεντίνο που έχει μπει με τα “φρένα σπασμένα” σε αυτό το νέο κεφάλαιο της αγωνιστικής του ζωής.

Φαίνεται πια σε κάθε μια από τις (λίγες μέχρι τώρα) στιγμές του στο χορτάρι πως ο “Pulga” ήθελε πολύ να βρίσκεται στο Μαϊάμι, καθώς αυτό φημίζεται για την πολύ υψηλή ποιότητα ζωής του, αλλά του δίνει και την ευκαιρία να είναι ο αδιαμφισβήτητος “βασιλιάς της πόλης”. Κάτι που αποδεικνύει και ο ίδιος από την πλευρά του με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στο γήπεδο.

Είναι προφανές πως το MLS είναι ο ιδανικός προορισμός για κάποιον παίκτη προχωρημένης “ποδοσφαιρικής”, ο οποίος βέβαια δεν θέλει να αποτινάξει το στοιχείο του ανταγωνισμού από την καθαριότητα του. Αν πάρουμε ειδικά την Ίντερ Μαϊάμι ως παράδειγμα θα δούμε ότι πρόκειται για μια ομάδα που η ποδοσφαιρική της ποιότητα υπάρχει άφθονη, αλλά κρύβεται στα διοικητικά της πόστα. Εντός των γραμμών τα πράγματα σαφέστατα δεν πήγαιναν ιδιαίτερα καλά (μέχρι πρότινος). Πειστικότερη απόδειξη αυτού η τελευταία θέση στο πρωτάθλημα.

Πλέον όμως με τον Μέσι στο ρόστερ τους οι “ροζ” του Μαϊάμι έχουν αλλάξει τις ισορροπίες, όπως φάνηκε και στον τελευταίο αγώνα τους τα ξημερώματα ενάντια στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ. Αφού “διέλυσαν” την ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη με 4-0. Το συγκεκριμένο ματς βέβαια δεν διεξήχθη για το πρωτάθλημα αλλά για το League Cup Βόρειας Αμερικής που επίσης συμμετέχει η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Όπως και να έχει ο Μέσι μετέβη στην αμερικανική μεγαλούπολη με την παραδείσια ομορφιά προκειμένου να ηγηθεί ενός πολύ φιλόδοξου πρότζεκτ με δυσκολίες σίγουρα όχι εφάμιλλες του δικού του επιπέδου, οι οποίες όμως είναι ικανές να τον ωθήσουν να παραμένει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Συνοδοιπόροι του σε αυτό το νέο ταξίδι θα είναι τόσο ο Σέρχιο Μπουσκέτς όσο και οποιοδήποτε άλλος μεγάλος αστέρας πατήσει το χορτάρι του Μαϊάμι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ