Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η νύχτα που είδα από κοντά Τον Νίκο Γκάλη

Υπάρχουν όνειρα που κάνεις για τα επόμενα στάδια της ζωής και προσπαθήσεις όπως μπορείς να τα υλοποιήσεις. Υπάρχουν όμως κι αυτά τα οποία προκύπτουν κάποια στιγμή και σε καλούν να τα πραγματοποιήσεις χωρίς να απαιτούν το μόχθο σου για αυτό.

Ένα τέτοιο ήταν και η χθεσινή βραδιά. Αυτή του Νίκου Γκάλη, που είδε τη φανέλα του με το εθνόσημο στο στήθος και το “4” στην πλάτη να ανεβαίνει στον ουρανό του ΟΑΚΑπ και να “σκεπάζει” από εδώ και στο εξής τις προσπάθειες όσων φορούν τα “γαλανόλευκα” και ανεβοκατεβαίνουν το παρκέ. Ήταν μια νύχτα που γεννήθηκε χθες και θα ζει για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου μέσα από την τρομερή αφήγηση του δεξιοτέχνη του είδους Βασίλη Σκουντή που δημιούργησε θύμησες που δεν είχα και δάκρυα που κρατήθηκαν στα μάτια για να ποτίσουν και να κολλήσουν τις στιγμές. Ανατρίχιασα και εγώ και η κοπέλα μου κι ακόμα 14.000 την ώρα που ακουγόταν η ιαχή “ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΟΕ ΟΕ” κατά τη διάρκεια της οποίας σείστηκε το κλειστό.

Επίσης, μνημειώδης και ιστορική θα παραμείνει στη δική μου μνήμη αλλά και συνολικά σε αυτή του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπασκετικού κοινού η αγκαλιά του Νίκου Γκάλη Με τον Λούκα Ντόνσιτς, η οποία λειτούργησε σαν μια αναγνώριση του χρίσματος “ντυμένη” με λόγια εκτίμησης και αλληλοσεβασμού για ένα ταλέντο που ασίγαστο καίει στην ψυχή του νεαρού Σλοβένου.

Ενός παίκτη, ο οποίος για καλή τύχη όλων μας ήρθε και έπαιξε για ένα βράδυ στην Ελλάδα χαρίζοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά τις μαγικές του πάσες. Οι οποίες πολλές φορές σε λίγα λεπτά έκαναν το θαυμασμό μας κραυγαλέο.

Τέλος, θα κλείσω με την παραίνεση να κυνηγάτε αυτές τις στιγμές όσο κοντά ή μακριά βρισκόσαστε από ‘κεινες.

Photo credits: Nick Galis (Facebook account)

Το μήνυμα του Έλληνα μύθου για βραδιά προς τιμήν του:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε βραβεύει η αθλητική σου οικογένεια.

Είναι περιττά τα πολλά λόγια, όταν η συγκίνηση είναι τόσο μεγάλη.

Ευχαριστώ θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο κύριο Ευάγγελο Λιόλιο για την τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπό μου.

Ευχαριστώ επίσης τον Γενικό Γραμματέα της FIBA κύριο Ανδρέα Ζαγκλή που μου έκανε την τιμή να είναι παρών.

Εύχομαι ολόψυχα η δική μου καριέρα και οι διακρίσεις μου να αποτελέσουν έμπνευση για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το #basketball, με τον αθλητισμό, με τις επιστήμες και ό,τι άλλο επιλέξουν να ασχοληθούν.

Η μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη απευθύνεται στους φιλάθλους, στον κόσμο που πάντα με είχε στην καρδιά του, όπως κι εγώ εκείνους στη δική μου.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε… Σας ευχαριστώ!”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ