Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ιαπωνία – Νορβηγία: Έντεκα “γκέισες” που ‘μοιάζαν “σαμουράι” “έσβησαν” τα όνειρα των Νορβηγίδων

Ένα ακόμα αυτογκόλ και μια εμφάνιση – δήλωση εμφατικής υπεροχής συνοψίζουν άριστα το περιεχόμενο και του δεύτερου αγώνα της φάσης των 16 που ολοκληρώθηκε με τις Γιαπωνέζες να θριαμβεύουν απέναντι στη Νορβηγία με 3-1.

Δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που η μία ομάδα ήταν καταιγιστική κι άλλητων προσδοκιών. Οι κοπέλες από τη “χώρα του ανατέλλοντος ηλίου” μπήκαν στον αγώνα όπως και οι Ισπανίδες νωρίτερα με σκοπό να καθοδηγήσουν αυτές το “χορό” των εξελίξεων ώστε να πανηγυρίσουν στο τέλος την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι βλέψεις τους αυτές εξυπηρετήθηκαν μάλιστα πολύ νωρίς στο παιχνίδι όταν στο 15′ πέρασαν στην πρωτοπορία με το αυτογκόλ της Ένγκεν. Στη συνέχεια και με τις Ασιάτισσες να έχουν την κατοχή, οι Νορβηγίδες κατάφεραν να βρουν τη στιγμή τους και να την αξιοποιήσουν χτυπώντας από αέρος και φέρνοντας το μας στα ίσια. Το 1-1 που έμεινε ως και το τέλος της ανάπαυλας έθεσε τα πράγματα σε μια πολύ εύθραυστη ισορροπία. Κάτι βέβαια που όπως προέδιδε και η εικόνα του αγώνα σύντομα θα άλλαζε αφού οι Ευρωπαίες κλείνονταν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή τους επιτρέποντας στις αντίπαλες τους να φορτώνουν συνεχώς το δικό τους επιθετικό μισό με παίκτριες. Κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την άμεση επίτευξη δεύτερου τέρματος από πλευράς τους στο 50′. Η συγκεκριμένη εξέλιξη φάνηκε να οριστηκοποιεί κάπως τα μελλούμενα που αργότερα και συγκεκριμένα στο 81′ με τη Νορβηγία στην ιαπωνική περιοχή “κλείδωσαν” με μια κόντρα να φέρνει εύκολα το τρίτο γκολ της χώρας της Ασίας.

Οι νικήτριες λοιπόν που έκαναν ένα ακόμα βήμα προς την επαναφορά τους στο προσκήνιο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου προχωρούν απτόητες προς προς τα προημιτελικά περιμένοντας τη Σουηδία ή τις ΗΠΑ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ