Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Λίο Μέσι: Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να τον σταματήσει (video)

Με την μετακίνηση του Μέσι στην Αμερική και το Μαϊάμι ένα ήταν σίγουρο. Ο Αργεντινός θα ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος. Κανείς όμως δεν πίστευε ότι αυτό θα συνέβαινε στο βαθμό που γίνεται τώρα.

Πολλοί πίστευαν ότι με την ένταξη του Μέσι στο MLS και του Ρονάλντο στη Saudi Pro League θα ερχόταν το τέλος της “αιώνιας” αυτής κόντρας, αφού πια και οι δύο άφηναν την “κεντρική σκηνή” σε νεότερους πρωταγωνιστές προκειμένου και εκείνοι να έχουν την ευκαιρία τους να “λάμψουν”.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Αν και το ποδόσφαιρο ήδη είχε βρει τους επόμενους σταρ που πρόκειται να αποτελέσουν πηγή αυξημένου ενδιαφέροντος για εκείνο. Εμπαπέ και Χάαλαντ αποτελούν το νέο δίλημμα για το μεγαλύτερο μέρος των φαν του αθλήματος αυτή τη στιγμή. Αλλά και το άλλο, το παλιό, το ορθόδοξο Μέσι – Ρονάλντο υπάρχει ακόμα. Κι όσο η μπάλα στην Ευρώπη δεν κυλά επίσημα και με συχνότητα, αυτό θα υποδηλώνει την υπόκωφη ή και εκκωφαντική κάποιες φορές κυριαρχία του.

Διότι δεν μπορεί να μην κυριαρχεί όταν πρόκειται για δύο ανθρώπους που δεν σταματούν να αλλάζουν προς το καλύτερο τη μοίρα των ομάδων και των πρωταθλημάτων που αγωνίζονται. Κάτι που γίνεται έκδηλο τόσο από τα κατορθώματα του Κριστιάνο στην Αλ Νασρ όσο και από αυτά του Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι. Καθώς και οι δυο τους είναι πέρα από ψυχολογικά και αγωνιστικά επιδραστικοί για την ομάδα τους.

Παραδείγματος χάρη, ο Πορτογάλος μόλις χθες σκόραρε βοηθώντας την ομάδα του να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Αραβικών Συλλόγων. Ενώ ο Αργεντίνος σκόραρε δύο τέρματα έναντι του Ντάλας στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του και έδωσε έτσι την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του προκειμένου αυτή να προκριθεί στη φάση των 16 του Leagues Cup.

Ο “Pulga” ήταν για ακόμα ένα ματς ο εαυτός του με αποτέλεσμα να καταστεί άκαρπη κάθε προσπάθεια των αντιπάλων να τον σταματήσουν. Πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο 63′ με το σκορ στο 3-0 υπέρ του Ντάλας και έπειτα είδε την ομάδα του να φέρνει το ματς στο ένα τέρμα διαφορά 81′. Το “καύσιμο” που χρειαζόταν για να παλέψει είχε πια ενισχυθεί και ο ίδιος παίρνοντας έξτρα δύναμη από τους συμπαίκτες του που βλεπο τας τον αρνούνται να τα παρατήσουν, απλά αξιοποίησε τη στιγμή του στο 85ο λεπτό στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του αντιπάλου τερματοφύλακα με μια ακόμα αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση και λίγο αργότερα στα πέναλτι. Εκεί και πάλι ο Μέσι έκανε το χρέος του όταν ήρθε η σειρά του και εν τέλει πανηγύρισε μια νίκη που λίγη ώρα πριν δεν φαινόταν καν στον ορίζοντα και ήρθε σε μεγάλο βαθμό χάρη σε εκείνον.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν η Ίντερ Μαϊάμι έφτασε στην τέταρτη νίκη σε τέσσερις αγώνες με τον Μέσι στη σύνθεση της και ο υπερταλαντούχος “leader” των “muchachos” τη συμβολή σε οκτώ γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις με τη νέα του ομάδα (7 γκολ – 1 ασίστ).

Τα highlights του Μέσι και της επικής πρόκρισης της Ίντερ Μαϊάμι στα νοκ άουτ του Leagues Cup:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ