Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ισπανία – Ολλανδία: Συνεχίζουν ακάθεκτα τα “διαμάντια” της Ιβηρικής

Έξω και η Ολλανδία που λύγισε από την επιμονή των Ισπανίδων για τη νίκη την οποία τελικά κατάφεραν να πάρουν με το αγχωτικό αλλά πάντα αρκετό, 2-1.

Τα κορίτσια της “φούρια ρόχα” μπήκαν στον αγώνα με την προοπτική να κυριαρχήσουν και να είναι αυτές οι οποίες θα ορίσουν το μέλλον της αναμέτρησης. Αυτό που αρχικά κατάφεραν ήταν να πατήσουν την περιοχή των κοριτσιών από την Ολλανδία χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τελειώσουν τις φάσεις όπως θα ήθελαν. Μάλιστα, ακόμα και εκείνη τη μια φορά που έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα το τέρμα της Ρεδόνδο δε μέτρησε λόγω οφσάιντ στη διάρκεια της φάσης. Στη συνέχεια και στο δεύτερο πλέον ημίχρονο κατέστη αναγκαίο για την Ολλανδία να αντιδράσει. Κάτι το οποίο συνέβη δημιουργώντας και την ευκαιρία για εκείνες να προηγηθούν σε περίπτωση που σκόραραν από την άσπρη βούλα. Για καλή τους τύχη όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το VAR πήρε πίσω το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ τους και ο αγώνας συνεχίστηκε μένοντας στην ισοπαλία. Καθώς η ώρα πέρασε και πια ο πρώτος προημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου έμπαινε στα τελευταία δέκα λεπτά της κανονικής του διάρκειας, η συνθήκες αναδιαμορφώθηκαν. Αφού στο 81ο λεπτό τα κορίτσια από την πατρίδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρήκαν το γκολ που έψαχναν μετά από εύστοχο πέναλτι της Καλντέντει. Πλέον με το 1-0 ως εχέγγυο η “ρόχα” κοιτούσε λόγω της υπεροχής της και παρά το εύθραυστο του αποτελέσματος προς τον ημιτελικό με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Παρά ταύτα, λίγα λεπτά αργότερα θα δεχόταν ένα καίριο πλήγμα για την ψυχοσύνθεση της. Διότι οι κοπέλες από τη γενέτειρα του Γιόχαν Κρόιφ βρήκαν την απάντηση που επιζητούσαν με την Φαν Ντερ Γκραγκτ να εκτελεί την Κολ σχεδόν από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής για το 1-1 που αποτέλεσε το τελικό αποτέλεσμα του ενενηνταλέπτου.

Στον έξτρα χρόνο τώρα, τα πράγματα κύλησαν πιο ελεύθερα. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες μικρότερες ή μεγαλύτερες. Αλλά στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον πολυπόθητο σκοπό τους. Κάτι που άλλαξε στο τελευταίο τέταρτο της συνάντησης όπου και φτάσαμε κοντά σε ένα τέρμα και εν τέλει αυτό επετεύχθη. Πρώτα στο 107′ ο Ολλανδέζες έχασαν μια πολύ σημαντική ευκαιρία με την Μπιρστάιν να μην καταφέρνει να κερδίσει από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση την Κολ. Ενώ τέσσερα λεπτά μετά η Παραλουέγιο ήταν αυτή που κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας της Φαν Ντόμσελααρ μετά από πολύ ωραία προσπάθεια της Ερμόσο που της έδωσε την ασίστ.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας από αυτούς που δίνουν τα τέσσερα εισιτήρια των ημιτελικών. Εκεί όπου η Ισπανία θα αντιμετωπίσει είτε την Ιαπωνία είτε τη Σουηδία για μια θέση στον μεγάλο τελικό της 20ης Αυγούστου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ