Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Χάνει τη Τζέιμς για δύο αγώνες η Αγγλία

Σε λίγες ώρες αναμετρώνται για τα προημιτελικά του Μουντιάλ Αγγλία και Κολομβία. Οι “λέαινες” όμως θα μπουν στο γήπεδο με μια σημαντικότατη απουσία.

Συγκεκριμένα, αυτή που θα λείπει από το σύνολο της Σαρίνα Βίγκμαν είναι και το μεγάλο αστέρι αυτού, η Λορίν Τζέιμς. Η Αγγλίδα μεσοεπιθετικός με το άγχος και την επιτακτικότητα της νίκης να την πνίγουν, προέβη σε μια παντελώς απερίσκεπτη ενέργεια ενάντια στη Νιγηρία. Αφού πάτησε την Μισέλ Αλόζι περνώντας από πάνω της κατά την επιστροφή της προς την άμυνα στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης των δύο χωρών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αρχικά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Ωστόσο η επαναληπτική προβολή της μέσω VAR ήταν αρκετή ώστε να εξακριβωθεί ότι πρόκειται για χτύπημα εκτός φάσης και καθαρή κόκκινη κάρτα.

Η προβλεπόμενη ποινή ήταν φυσικά να τιμωρηθεί η ποδοσφαιρίστρια με μια αγωνιστική μακριά από τις υποχρεώσεις της ομάδας της. Παρά ταύτα η τιμωρία αναβαθμίστηκε και η Τζέιμς δεν θα στελεχώσει την ομάδα της για δύο αγώνες. Κάτι που σημαίνει ότι χάνει και τον ενδεχόμενο ημιτελικό στον οποίο που μπορεί να βρεθεί η χώρα της, την οποία θα στελεχώσει στον τελικό ή τον μικρό τελικό εφόσον αυτή βρεθεί εκεί.

Κλείνοντας, πρόσωπα για να στηριχθεί η Αγγλία όσο δεν βρίσκεται στις τάξεις της η “MVP” της σε αυτή τη διοργάνωση, υπάρχουν. Η εμπειρία της Λούσι Μπρονζ και της Χλόε Κέλι για παράδειγμα είναι αρκετή ώστε να τις ωθήσει να βγουν ακόμα πιο μπροστά από όσο ήδη είναι για το εθνόσημο. Καθώς βέβαια τα κρίσιμα πλησιάζουν θα δούμε άμεσα και στο χορτάρι τι μπορούν να καταφέρουν αυτές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ