Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μόιζες Καϊσέδο: Κρατά το λόγο του και πάει στην Τσέλσι

Εγώ ο ίδιος παρουσίασα τον παίκτη ως κλεισμένο από τη Λίβερπουλ όταν επισημοποιήθηκε η συμφωνία της με την πλευρά της Μπράιτον. Αψήφησα ωστόσο την πλευρά του παίκτη και εγώ όπως και κάθε άλλη πηγή αθλητική ενημέρωση. Γι’ αυτό και εκείνος μας εξέθεσε με τρόπο που προσωπικά θα μου μείνει αξέχαστος.

Ο Καϊσέδο λοιπόν θα είναι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών παίκτης της Τσέλσι. Αφού, όπως υποστήριξε ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, είχε υποσχεθεί από το Μάιο κιόλας ότι σε εκείνη επιθυμεί να μεταβεί.

Τι γίνεται όμως με τη θέση της Μπράιτον στη συμφωνία; Οι “γλάροι” όρισαν το βράδυ της Πέμπτης ως “deadline” για τη λήξη της ιστορίας. Επίσης, επέτρεψαν να διαρρεύσει ότι ο παίκτης θα κατέληγε σε όποιον θα τους έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά. Αυτή ήρθε από τη Λίβερπουλ. Τα 127 εκατομμύρια ευρώ των “κόκκινων” έμοιαζαν ακαταμάχητα. Ειδικότερα όταν η επόμενη ερχόταν από την Τσέλσι και ήταν 12 εκατομμύρια μικρότερη. Κάπως έτσι ήρθε και η συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία βέβαια τώρα πια έχει “καταρρεύσει”. Πλέον, η ομάδα από το αγγλικό τουριστικό θέρετρο διαπραγματεύεται με την ομάδα που έχει “υποδείξει” ο ποδοσφαιριστής και προσπαθεί να αποσπάσει το υψηλότερο δυνατό αντίτιμο που μπορεί από τον νέο αγοραστή.

Όσον αφορά τώρα τις λοιπές λεπτομέρειες του “deal”, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η Τσέλσι θα επιστρέψει με νέα πρόταση, η οποία θα φτάνει τα 135 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει και τη μοναδική αξίωση της Μπράιτον. Ακολούθως, αξίζει να αναφέρουμε ότι με την εκπλήρωση αυτού του ενδεχομένου ο αθλητής από τον Ισημερινό θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League. Ενώ παράλληλα θα βάλει την υπογραφή του σε ένα συμβόλαιο διάρκειας επτά ετών με δυνατότητα επέκτασης για ακόμα έναν.

Τέλος, βλέποντας μια ακόμα πλουσιοπάροχη μεταγραφή των “μπλε” να εξελίσσεται αναρωτιόμαστε πότε θα συγκεντρωθούν αρκετές αφορμές ώστε είτε η ευρωπαϊκή είτε η παγκόσμια ομοσπονδία να διερευνήσουν το κατά πόσο οι ενέργειες των “Λονδρέζων” κινούνται εντός του φάσματος του νόμου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ