Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αυστραλία – Αγγλία: Στον τελικό οι “λέαινες”

Ένα ακόμα “χορταστικό” ενενηντάλεπτο ολοκληρώθηκε και μας έκανε έδωσε ακόμα ένα λόγο να ανυπομονούμε να έρθει η ώρα των επόμενων αγώνων.

Η “ώρα της κρίσης” έφτασε. Ξέρουμε πια καθένα από τα δύο ζευγάρια των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Το σύνολο από τα πατρογονικά χώματα του ποδοσφαίρου έμπαινε στον ημιτελικό με την Αυστραλία έχοντας απέναντι του ένα ολόκληρο στάδιο και μια πολύ καλή ομάδα. Παρά ταύτα ήταν οι ίδιες που παρά τις ελλείψεις τους και λόγω της υψηλής ποιότητας του ρόστερ τους κατάφεραν και ανταπεξήλθαν και προχωρούν μετά την ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια κορυφή.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν έναντι της αντιπάλου τους για αρκετά λεπτά χωρίς όμως να τα καταφέρουν επαρκώς. Βέβαια μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η Αγγλίδες ήταν εκείνες που πάτησαν με περισσότερες αξιώσεις στο αμυντικό τρίτο της αντιπάλου τους. Με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 36ο λεπτό όπου σε μια επέλαση των κοριτσιών της Βίγκμαν από την αριστερή πλευρά η μπάλα φτάνει στο ύψος του πέναλτι στο οποίο “περίμενε” η Έλα Τόουν για να τη στείλει πολύ κοντά στο “παραθυράκι” της Άρνολντ για το 0-1. Στη συνέχεια και μέχρι την ανάπαυλα οι Αυστραλές δεν κατάφεραν να απαντήσουν και ούτε καν να απειλήσουν παρά την ώθηση που πήραν από το κοινό τους. Με το πέρας αυτής το παιχνίδι “ζωντάνεψε” για τα καλά οι “λέαινες” βγήκαν μπροστά ακόμα πιο οργανωμένα και οι “Ματίλντας” άρχισαν να πιέζουν περισσότερο. Έτσι, ως επακόλουθο της συνθήκης αυτής δημιουργήθηκε η πρώτη ευκαιρία της Αγγιαςυαπο μακρινό σουτ στο 56′ και το τέρμα της Κερ στο 63′ που νίκησε με τον ίδιο τρόπο την Ερπς και ισοφάρισε για την ομάδα της. Γεγονός ωστόσο που δεν πτόησε τις πρωταθλήτριες Ευρώπης, οι οποίες απάντησαν με την Λορίν Χεμπ στο 71′ και αφού πριν είχαν προειδοποιήσει με νέα ευκαιρία. Ενώ τα πάντα τελείωσαν για τη χώρα της Ωκεανίας τη στιγμή που η Αλέσια Ρουσό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Άρνολντ για τρίτη και τελευταία φορά στο 86′.

Μικρός τελικός: Σουηδία – Αυστραλία (19/08, 11:00)

Μεγάλος τελικός: Ισπανία – Αγγλία (20/08, 13:00)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ