Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ιβάν ο… γαλλοφάγος στα πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πανηγυρίσει μία σπουδαία πρόκριση απέναντι στην πανίσχυρη Μαρσέιγ στην διαδικασία των πέναλτι.

Η πρόκριση αυτή θύμισε στους φίλους του Παναθηναϊκού το παρελθόν που έχει ο σύλλογος. Παράλληλα όμως η πρόκριση αυτή έχει ένα όνομα πολύ σημαντικό από πίσω και αυτό δεν είναι άλλο από του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο έμπειρος τεχνικός κατάφερε να κλέψει την πρόκριση, απέναντι σε έναν προπονητή που η σιγουριά του έκανε τους Γάλλους να μείνουν εκτός των «αστεριών». Βέβαια, αυτή η φορά δεν είναι η πρώτη που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να πάρει την πρόκριση απέναντι σε Γαλλικό σύλλογο.

Ήταν 7 Μαρτίου 2012 όταν η τότε ομάδα του Σέρβου προπονητή, ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπιζε την υπερδύναμη εκείνη την εποχή της Γαλλίας, Λυών. Οι Κύπριοι μπορεί να ηττήθηκαν επί γαλλικού εδάφους, όμως το ισχνό 1 – 0 έδινε την ελπίδα στον σύλλογο της Κύπρου να κάνει τα πάντα για την πρόκριση στους «8» του Champions League. Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μαντούκα έκανε το 1 – 0 για τους «Έλληνες» και ισοφάριζε το σκορ. Ο Χιώτης που ήταν τερματοφύλακας των «κυανοκίτρινων», από εκείνο το σημείο και μετά έκανε μία εξωπραγματική εμφάνιση και έστειλε τον αγώνα στην παράταση και στα πέναλτι. Στην διαδικασία της… ρώσικης ρουλέτας και πάλι ο διεθνής Έλληνας γκολκίπερ μίλησε και με δύο επεμβάσεις στο τέταρτο και στο πέναλτι, απέναντι σε Λακαζέτ και Μπάστος, έδωσε την πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ, κάνοντας τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελλήνων Λευκωσίας, την πρώτη ομάδα της Κύπρου που φτάνει στους προημιτελικούς του Champions League.

Μετά λοιπόν την χθεσινή πρόκριση του Παναθηναϊκού, η οποία είναι και η πρώτη που παίρνει το «τριφύλλι» στην Ευρωπαϊκή του ιστορία στα πέναλτι, μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει άνετα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ως ο Ιβάν ο… Γαλλοφάγος στα πέναλτι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ