Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Όλα θα κριθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια!

ΑΕΚ και Αντβέρπ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς στο Βέλγιο. Η Ένωση έχασε στην Αμβέρσα με 1-0 και η πρόκριση της στους ομίλους του UEFA Champions League θα κριθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια – Πλήγμα με τον τραυματισμό του Γκαρσία, που βγήκε αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν προσεκτικά στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να διαβάσουν το παιχνίδι του αντιπάλου και να παίξουν με τακτική. Η πρώτη στιγμή στο ματς ήρθε για την ΑΕΚ, με τον Άμραμπατ να βγάζει την σέντρα και τον Μπουτέζ να μπλοκάρει σταθερά την κεφαλιά του Γκαρσία στο 11′. Πέντε λεπτά αργότερα και μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Βερμέερεν, ο Γιάνσεν πλάσαρε και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ που δέχτηκε ανέβασε αρκετά την απόδοσή της και βρήκε αρκετές ευκαιρίες για το 1-1, με το μακρινό σουτ του Σιμάνσκι στο 21′, και με τον Γκαρσία να απειλεί δύο φορές μια στο 25′ σε μια φάση όπως στο 11ο λεπτό με σέντρα ξανά από τον Άμραμπατ και μία στο 28′, αλλά στο σουτ που επιχείρησε δέχτηκε το «στοπ» από τον Αλντερβάιρελντ.

Στο 32′ ο Ματίας Αλμέιδα οδηγήθηκε σε μια αναγκαστική αλλαγή με τον Γκαρσία να μη μπορεί να συνεχίσει και τον Πόνσε να περνάει στη θέση του πραγματοποιώντας ντεμπούτο στη δεύτερη θητεία του με τα «κιτρινόμαυρα». Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και τον Πινέδα να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία στο 44′, βλέποντας το σουτ του να κοντράρει στον Bερμέερεν και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-0 για το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ΑΕΚ. Όχι μόνο απείλησε άμεσα με τον Χατζισαφί να μη μπορεί να σκοράρει στο 48′, αλλά λίγα λεπτά αργότερα το σκληρό μαρκάρισμα του Μπατάιγ στον Γκατσίνοβιτς άφησε την Αντβέρπ με 10 παίκτες και έδωσε στην ΑΕΚ το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η ομάδα του Αλμέιδα απείλησε με την κεφαλιά του Πόνσε στο 55′, ενώ η πρώτη τελική εντός εστίας για τη βελγική ομάδα (μετά το γκολ) ήρθε στο 64′, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει σταθερά και χωρίς πρόβλημα το σουτ του Μπαλιακουίσα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Λάετ έπεσε μόνος του στην περιοχή και διαιτητής μαζί με VAR, έλεγξαν τη φάση, χωρίς να υπάρχει κάποια παράβαση, όπως ήταν αναμενόμενο.

Η ΑΕΚ με το αριθμητικό πλεονέκτημα συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και ο Μάνταλος βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 78′, με τον Μπουτέζ να πραγματοποιεί μια πολύ σημαντική επέμβαση για την ομάδα του. Οι Βέλγοι έχασαν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Κουλιμπαλί να βγαίνει στο τετ α τετ με τον Αθανασιάδη και να αστοχεί στο 84′. Η ομάδα του Αλμέιδα δεν το έβαλε κάτω, προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν το κατάφερε και οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, με την πρόκριση να κρίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπουτέζ, Μπατάιγ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Ντε Λάετ, Εκέλενκαμπ (56′ Βαν ντε Μπος), Βερμέερεν, Κεϊτά, Οντρέικα (56′ Βινς), Μπαλικουίσα, Γιάνσεν (70′ Μούγια)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (68′ Αραούχο), Σιμάνσκι (46′ Γίονσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (68′ Ελίασον), Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Άμραμπατ, Γκαρσία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ