Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έλενα Πόλακ: Δεύτερες σκέψεις για το αγωνιστικό της μέλλον

Το ταξίδι της Έλενας Κλαούντιας Πόλακ στη Βουδαπέστη δεν διανθιζόταν από βλέψεις για πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Το μόνο που η ίδια επιθυμούσε ήταν η βελτίωση της φετινής της επίδοσης. Όταν όμως κι αυτό δεν ήρθε το τι μέλλει γενέσθαι με την καριέρα της κυριάρχησε ως ερώτημα στο μυαλό της Πόλακ.

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ρεαλιστής. Γιατί τότε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθείς την πραγματικότητα που συνήθως δεν είναι ευνοϊκή. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την Έλενα Πόλακ που κλήθηκε προχθές το απόγευμα να συμμετάσχει στον προκριματικό αγώνα του αθλήματος της με σκοπό να βρεθεί στη δωδεκάδα του τελικού που διεξήχθη σήμερα.

Η Ελληνίδα αθλήτρια δυστυχώς δεν κατάφερε να πετύχει ούτε την πρόκριση ούτε καν τη βελτίωση του φετινού της ρεκόρ. Κι αυτό την ώθησε σε μια αποκάλυψη που δείχνει το οριακό σημείο στο οποίο ωθούνται οι αθλητές που υπηρετούν τον παραμελημένο ελληνικό στίβο.


 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΑΚ

Και ποια σεζόν δεν ήταν δύσκολη; Μόνο το 2021 είχα καλή σεζόν, από τότε δεν πήγε καμία καλά.

Η αλήθεια είναι ότι ήρθα για το φετινό ρεκόρ, στην τρίτη προσπάθεια στο 4.50μ. νόμιζα πως το είχα περάσει. Ήξερα πως δεν θα μπω τελικό, να κοροϊδεύω τον εαυτό μου; Ήξερα ότι δεν πήγαινα γι’ αυτό. Εγώ ξέρω ότι έκανα ό,τι μπορούσα, τι να κάνεις… Ακόμα και το 4.20μ. που πέρασα με έκανε χαρούμενη γιατί πέρυσι δεν μπορούσα να το περάσω. Έχω μάθει να εκτιμάω ό,τι μου δίνει ο στίβος.

Έχω φτάσει σε ένα σημείο που βλέπω ότι το άθλημα δεν μπορεί να με βοηθήσει, ούτε οικονομικά. Αυτός που με στηρίζει και είμαι εδώ είναι ο άντρας μου. Στο τέλος της ημέρας δηλαδή, για το αν έχω να φάω ή όχι είναι ο άντρας μου εκεί. Έχω κουραστεί δηλαδή να προσπαθώ. Το κάνω επειδή το αγαπάω αλλά δεν είναι αυτό που θα με πάει πιο μπροστά στη ζωή μου. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι αν αξίζει τόση προπόνηση και το ότι είμαι εδώ και δεν βγαίνει τίποτα.

Θα κριθεί από τον χειμώνα αν θα συνεχίσω (σ.σ. τον πρωταθλητισμό). Δεν έχει νόημα να πάω στο Παρίσι με τέτοια επίδοση, δηλαδή αν κάνω κιόλας τέτοια σεζόν δεν θα πάω.”


 

Η στάση αυτή της Πόλακ μπροστά στην προοπτική των όχι και τόσο θετικών εξελίξεων στους επόμενους μήνες της καριέρας της φαίνεται δεν μπορεί πια να σοκάρει, καθώς όλοι γνωρίζουμε την επαίσχυντη κατάσταση των περισσότερων εκφάνσεων της “ελληνικής έκδοσης” του “βασιλιά του κλασσικού αθλητισμού” που στηρίζεται ανεπαρκώς και παραμόνο από ελάχιστους χορηγούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ