Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ο Μαντσίνι τον κράτησε ζωντανό!

Η Μπράγκα τιμώρησε όλα τα λάθη του Παναθηναϊκού, ενώ εκείνος απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες με αποτέλεσμα να βρεθεί με τη πλάτη στο τοίχο στη μάχη της πρόκρισης. Ωστόσο ήρθε ο Μαντσίνι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα υπέροχο τελείωμα να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο των ομίλων του Champions League για το Τριφύλλι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να μπαίνουν εντυπωσιακά και να χάνουν τη πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Μάγκνουσον, μετά από σέντρα του Πέρεθ, πέρασε μόλις άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα οι Πράσινοι με τον ίδιο πρωταγωνιστή απείλησαν και πάλι αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ισλανδού έφυγε άουτ. Ενδεικτικό του πόσο καλά πίεζε ο Παναθηναϊκός τους γηπεδούχους είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά πάτησαν περιοχή στο 16ο λεπτό εκεί όπου ο Μπρούμα κατάφερε να ξεγελάσει τον Τσβάιερ αλλά όχι τον VAR. Σε πρώτο χρόνο ο Γερμανός διαιτητής υπέδειξε  πέναλντι σε υποτιθέμενη ανατροπή του Μπρούμα από τον Βαγιαννίδη αλλά ο έλεγχος στο VAR έδειξε το ακριβώς αντίθετο. Από το σημείο εκείνο ο ρυθμός του παιχνιδιού άρχισε να πέφτει, με το τριφύλλι ωστόσο να φτάνει και πάλι μια ανάσα από το γκολ αλλά το σουτ του Παλάσιος βρήκε απάντηση στον αντίπαλο γκολκίπερ. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να εξαργυρώσουν το εξαιρετικό τους πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τελείως διαφορετικό τρόπο, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 48ο λεπτό. Μετά από γύρισμα από τα αριστερά ο Ρικάρντο Όρτα άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια αυτή στρώθηκε στο Ρουίθ και αυτός με ένα συρτό σουτ έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη τη ψυχολογία των Πορτογάλων, με το επόμενο δεκάλεπτο να βρίσκει την Μπράγκα να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και να μεταφέρει πίεση στα πράσινα καρέ, την ώρα που οι παίκτες της ελληνικής ομάδας δε μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα. Παρόλα αυτά στο 62ο λεπτό ο Σπόραρ έχασε κάτι που δεν χάνεται καθώς μετά από υπέροχη ενέργεια του Μαντσίνι απέτυχε να σκοράρει στην ανυπεράσπιστη εστία, στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά από το ύψος της μικρής περιοχής. Και σα να μην έφτανε αυτό στο 75ο λεπτό η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο μετά από έξυπνη εκτέλεση πλαγίου με τον Όρτα να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των αμυντικών να τροφοδοτεί το Τζαλό και εκείνος με ένα άπιαστο σουτ να νικά τον Μπρινιόλι. Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε προς το τέλος ήρθαν στο 94ο λεπτό ο Ιωαννίδης με το Μαντσίνι να βάλουν φωτιά στη ρεβάνς. Ο Έλληνας επιθετικός βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Αργεντίνο ο οποίος με ‘ενα υπέροχο τελείωμα έγραψε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, βάζοντας ξανά την Ελληνική ομάδα γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Μουσράτι (36′ Αντρέ Όρτα), Καρβάλιο, Μπρούμα (86′ Κάστρο), Πίτσι (66′ Τζαλο), Ρικάρντο Όρτα (86′ Λόπες), Ρουίθ (86′ Μπάντσα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (82′ Αράο), Βιλένα (76′ Τσέριν), Παλάσιος (76′ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης).

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ