Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου 2023: Τα σημερινά αποτελέσματα και οι αυριανές ελληνικές συμμετοχές! (pics)

Ακόμη μία πλούσια ημέρα (5η) με ελληνικές συμμετοχές για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Όπως σας ενημερώσαμε και με προηγούμενο άρθρο, ντεμπούτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση έκαναν σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής στον προκριματικό του Επί κοντώ, η Ελίνα Τζένγκο στο Β γκρουπ του προκριματικού στον ακοντισμό, ο Μίλτος Τεντόγλου στον προκριματικό του μήκους, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στον προκριματικό των 200μ. και η Σταματία Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφυροβολίας.


 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με χρονική σειρά για τις σημερινές ελληνικές συμμετοχές.

Στις 11:15 ξεκίνησε ο προκριματικός Επί κοντώ Ανδρών με τη συμμετοχή του πρωταθλητή μας Εμμανουήλ Καραλή. Το πρώτο άλμα του Καραλή για τα 5,35μ. ήταν άκυρο και είχε δύο ακόμη προσπάθειες για να περάσει το συγκεκριμένο υψος. Στο δεύτερο άλμα του, στάθηκε άτυχος καθώς βρήκε με τον αγκώνα του τον πήχη τον οποίο και έριξε. Στην τρίτη του και τελευταία προσπάθεια έκανε και πάλι άκυρο άλμα ρίχνοντας τον πήχη. Αποτέλεσε μεγάλο “σοκ” ο αποκλεισμός του τόσο για το παγκόσμιο φίλαθλο κοινό, όσο και για τον ίδιο τον αθλητή καθώς μετέβει στη Βουδαπέστη με μεγάλες προσδοκίες. Να αναφέρουμε πως είχαμε και άλλες εκπλήξεις στον προκριματικό καθώς έμειναν εκτός τελικού και οι Τσαραβίλιο, Βογιεχόγσκι, Λίλεφος οι οποίοι πήγαν στο παγκόσμιο με μεγάλα ρεκόρ στις πλάτες τους.

Η νεαρή Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 Ελίνα Τζένγκο στον προκριματικό του ακοντισμού δεν κατάφερε να κάνει τη βολή που θα ήθελε και θα της έδινε την πρόκριση δείχνοντας έκδηλη την απογοήτευσή της μετά τον αγώνα της. Ξεκίνησε την προσπάθειά της με βολή στα 53.70μ., στη δεύτερη προσπάθειά της έριξε βολή στα 54.27μ., ενώ η τρίτη της προσπάθεια ήταν άκυρη και έτσι έμεινε εκτός τελικού καταλαμβάνοντας την 30ή θέση συνολικά.

Στις 12.15 ξεκίνησε ο προκριματικός του μήκους, με τον Μίλτο Τεντόγλου να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και λίγο πριν αναχωρήσει για τη Βουδαπέστη είχε δηλώσει πως πηγαίνει για το χρυσό. Πέτυχε τον πρώτο του στόχο που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στον αυριανό τελικό του μήκους, αλλά το έκανε κρατώντας μας σε αγωνία μέχρι το τρίτο του άλμα. Το πρώτο του άλμα ήταν άκυρο. Στη δεύτερη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα 7.95μ. κάνοντας ένα ασφαλές άλμα πατώντας λίγο πιο μακριά, ενώ το τρίτο του άλμα ήταν και αυτό που του έδωσε την πρόκριση. Το άλμα του μετρήθηκε στα 8.25μ. πιάνοντας και το όριο του τελικού(8,15μ.).

η κερκίδα από τους φίλους και την οικογένεια του Τεντόγλου από τα Γρεβενά

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έτρεξε στον προκριματικό των 200μ. με τη νεαρή αθλήτρια να τερματίζει στην 4η θέση και πίσω από τα “μεγαθήρια” Ρίτσαρντσον, Τα Λου και την εκπληκτική Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου. Έκανε χρόνο 23.00 και έπρεπε να περιμένει και τις υπόλοιπες σειρές για να δει εάν ο χρόνος που έκανε της δίνει της πρόκριση. Τελικά τα κατάφερε και πέρασε στον αυριανό ημιτελικό ως 5η καλύτερη επίδοση από τις 6 συνολικά αθλήτριες.

Όσον αφορά τα απογευματικά αγωνίσματα είχαμε μία ακόμη ελληνική συμμετοχή, αυτή τη φορά στον προκριματικό της Σφυροβολίας με την αθλήτρια Σταματία Σκαρβέλη να κάνει την προσπάθειά της. Η 27άχρονη Σκαρβέλη στην πρώτη της προσπάθεια έριξε βολή στα 67.51μ., ενώ η δεύτερη βολή της μετρήθηκε στα 67.53μ. Η τρίτη της προσπάθεια ήταν άκυρη και έτσι έμεινε εκτός τελικού.

 

Το αυριανό αναλυτικό πρόγραμμα της 6ης ημέρας με τις ελληνικές συμμετοχές 
Πρωί

08.00 35χλμ. βάδην (Α) Τελικός Παπαμιχαήλ
08.00 35χλμ. βάδην (Γ) Τελικός Ντρισμπιώτη, Φιλτισάκου, Φιάσκα

Απόγευμα

20.00 5.000 μ. (A) Προκριματικός
20.30 Μήκος (Α) Τελικός Τεντόγλου
20.45 200 μ. (Γ) Ημιτελικός Εμμανουηλίδου
21.15 Σφυροβολία (Γ) Τελικός
21.20 200 μ. (Α) Ημιτελικός
21.50 800 μ. (Α) Ημιτελικός
22.25 100 μ. εμπ. (Γ) Τελικός
22.35 400 μ. (Α) Τελικός
22.50 400 μ. εμπ. (Γ) Τελικός

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ