Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ελίνα Τζένγκο: Η “βασίλισσα” της Ευρώπης “καταπλακώθηκε” από το βάρος του ίδιου της του “στέμματος”

Η Ελίνα Τζένγκο που το περασμένο καλοκαίρι επανέφερε τη χώρα μας στο επίκεντρο του γυναικείου ακοντισμού με το χρυσό μετάλλιο της στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, δεν κατάφερε φέτος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και οι λόγοι σύμφωνα με την ίδια είναι πολύ συγκεκριμένοι.

Μέσα από τις δηλώσεις της Ελίνας θυμηθήκαμε για ακόμα μια φορά το αιώνιο και ακατάρριπτο ρητό που λέει πως το πιο δύσκολο δεν είναι να ανέβεις στην κορυφή, αλλά το να μείνεις σε αυτή. Κι αυτό γιατί η ίδια μίλησε εκτενώς για το άγχος που την κυριεύει τον τελευταίο χρόνο κατά τον οποίο κουβαλά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΙΝΑΣ ΤΖΕΝΓΚΟ

Η αλήθεια είναι ότι το πίστευα πάρα πολύ γι’ αυτόν τον αγώνα, ένιωθα έτοιμη και οι προπονήσεις πήγαιναν καλά, ιδίως πριν τις τελευταίες βολές που κάναμε.

Κλαίω γιατί έχει βγει όλη η πίεση της χρονιάς και όλο αυτό ήρθε και έσκασε τώρα, έφαγα τα μούτρα μου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα μούτρα μου.

Πέρυσι, μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, την αποτυχία, ήρθε μία επιτυχία οπότε ευελπιστώ πως μετά από αυτή την αποτυχία θα έρθει η επιτυχία ξανά.

Νομίζω πως χρειάζομαι λίγη ξεκούραση, όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ του χρόνου.

Το άγχος ήταν το Νο1 πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως φέτος, όλη τη χρονιά, άφησα το άγχος να με επηρεάσει. Νομίζω πως μετά το ευρωπαϊκό που κέρδισα πέρυσι, το άγχος έπιασε ταβάνι. Θα το ξεπεράσω, μαζεύω τις εμπειρίες μου και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Αυτό το παθαίνουν πολλοί αθλητές, όταν παίρνουν ένα μετάλλιο θέλουν να είναι top, στην κορυφή. Δεν το πετυχαίνουν όλοι αυτό.

Εμένα το άγχος μου με έχει φάει, δεν προσέχω την Ελίνα και βγαίνουν αυτά τα αποτελέσματα.”


 

Η Ελληνίδα αθλήτρια τόνισε πως νιώθει κουρασμένη ψυχοσωματικά και πως χρειάζεται ξεκούραση σε όλους τους τομείς προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις της και να επιστρέψει εκεί που έχει αποδείξει ήδη ότι μπορεί να βρεθεί. Ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια ακόμα φωνή που μιλά ανοιχτά για τα θέματα ψυχικής υγείας που πια πρέπει να θεωρούνται αλληλένδετα με τον πρωταθλητισμό. Καθώς ολοένα και περισσότερες επιφανείς προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού παραδέχονται πως βρίσκονται ή έχουν υπάρξει σε περιόδους που η σκοτεινή πλευρά του μυαλού τους υπερνικά κάθε άμυνα που θέτουν αυτοί ως προπύργιο της απερίσπαστης ενασχόλησης με αυτό που αγαπούν.

Όπως και να έχει, εμείς ευχαριστούμε την Ελίνα και κάθε άλλη αθλήτρια και αθλητή μας που προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να εκπροσωπήσει επάξια τα χρώματα και το εθνόσημο της χώρας μας. Και εννοείται πως είμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που παλεύει με το τέρας του κακού του εαυτού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ