Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

FIBA World Cup 2023: Ψάχνοντας τον MVP

Οι χώρες πολλές, τα ονόματα επίσης. Η λύση όμως εύκολη. Αφού αν πάρουμε ως δεδομένο την πρωτιά της “αστερόεσσας” τότε θα βγάλουμε και τον καλύτερο της παίκτη MVP.

Η Team USA και ουχί “Dream Team”, καθώς τότε θα μιλάμε για ιεροσυλία, φαντάζει για πολλοστή φορά ως η σίγουρη κάτοχος του χρυσού μεταλλίου. Διότι κατεβάζει στην Ασία ότι καλύτερο και ότι πιο φρέσκο μπορεί να παρουσιάσει και να φέρει το εθνόσημο της, το οποίο δεν σταματά να γεννά υπερταλαντουχους σταρ που έχουν ως μόνη τους αποστολή να καταπλήξουν το παγκόσμιο μπάσκετ. Ο τελευταίος εξ αυτών είναι ο Άντονι Έντουαρντς που με εφαλτήριο το “Hustle” στο οποίο πρωταγωνιστεί ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (Μπο Κρουζ), συστήθηκε στο ευρύ κοινό με ιδιαίτερα θεαματικό τρόπο. Ο ηγέτης πλέον των Τίμπεργουλβς βρίσκεται στο νο.1 και πιθανότατα το ίδιο θα συνέβαινε ακόμα κι αν δεν ήταν η πατρίδα του στην ίδια θέση. Τις υπόλοιπες από τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν ο επίσης παίκτης των Τίμπεργουλβς και ηγέτης της εθνικής Γαλλίας Ρούντι Γκομπέρ και ο δαιμόνιος Καναδός και διάδοχος του “χρίσματος” στην Οκλαχόμα Σάι Γκίλτζεους Αλεξάντερ. Ενώ τις θέσεις τέσσερα και πέντε κατέχουν οι Λούκα Ντόνσιτς και Ντένις Σρέντερ, οι οποίοι θα αποτελέσουν “ναυαρχίδες” για τις ομάδες τους. Κυριότερα ο Σλοβένος, καθότι το “κάρο” του φαίνεται να κολλάει συχνά και εύκολα στις “λάσπες”.

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες επιλογές εκεί “στριμώχνεται” όλη η λάμψη του NBA που υπάρχει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Καθώς στο έξι βλέπουμε τον MVP του περσινού Eurobasket Γουίλι Ερνανγκόμεθ. Έπειτα, περνώντας στο επτά, υπάρχει ο ραγδαία ανερχόμενος Τζος Γκίντι που σε αυτό το τουρνουά θα λάβει τα “σκήπτρα” του εθνικού του συγκροτήματος από τις παλιότερες Πάτι Μιλς και Τζο Ινγκλς που μεγαλώνουν και σιγά σιγά υποχωρούν. Ενώ στην Ευρώπη και τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Λάουρι Μάρκανεν και Σιμόνε Φοντέκιο ανήκουν οι θέσεις οκτώ έως δέκα. Την ίδια στιγμή που στο έντεκα υπάρχει ο Καρλ – Άντονι Τάουνς και στο δώδεκα ο θηριώδης Γιόνας Βαλαντσιούνας του οποίου τις βλέψεις για οποιαδήποτε διάκριση θέλουμε να ανακόψει η Εθνική μας.

Η λίστα της FIBA:

Photo credits: FIBA World Cup 2023 (IG account)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ