Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έκανε το καθήκον του με Μασούρα από… τα παλιά

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο «Γ. Καραϊσκάκης» (λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση με την Τσουκαρίτσκι στη Σερβία) και επικράτησε με 4-0 του Ατρομήτου για τη 2η αγωνιστική της Super League – Ο Μασούρας βρήκε τον παλιό-καλό του εαυτό σκοράροντας δύο φορές, ενώ η ομάδα του Κρις Κόλμαν ξεκίνησε με «βαριά» ήττα στη δική της πρεμιέρα για τη νέα σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» με την έναρξη της αναμέτρησης θέλησαν κρατήσουν μπάλα και να επιβάλουν το ρυθμό τους. Ελ Κααμπί με κεφαλιά στο 5′ και Φορτούνης με ένα μακρινό σουτ που κόντραρε στο 8′, προσπάθησαν να απειλήσουν τον Τσιντώτα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όμως ήταν για τον Ατρόμητο. Το σουτ του Βέργου στο 13′ κόντραρε, ο Ρομπάιγ επωφελήθηκε και από πλάγια θέση είδε τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του.

Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός πίεζε όλο και περισσότερο για το γκολ και τελικά το βρήκε στο 32′. Μετά από αλλεπάλληλες κόντρες στην περιοχή του Ατρομήτου, ο Μασούρας πήρε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος πάσαρε στον Ελ Κααμπί και εκείνος σκόραρε, αλλά ο Μασούρας βρισκόταν σε θέση offside και το γκολ ακυρώθηκε. Πριν την λήξη του ημιχρόνου και ξανά σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα κατέληξε στον Καμαρά και εκείνος έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Με το «καλησπέρα» στο δεύτερο ημίχρονο ο Μασούρας πέτυχε το τρίτο τέρμα για τον Ολυμπιακό και δεύτερο προσωπικό του. Οι αμυντικοί του Ατρομήτου μπερδεύτηκαν, ο Έλληνας παίκτης έκανε δική του τη κατοχή και νίκησε τον Τσιντώτα για το 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πολύ κοντά στο 4-0, αλλά το δυνατό σουτ του Μπιέλ μέσα από την περιοχή βρήκε το δοκάρι του Τσιντώτα στο 63′ και ο Καρβάλιο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση στο 76′.

Στο 77′ όμως ο Ατρόμητος δεν γλίτωσε το τέταρτο γκολ. Ο Αλεξανδρόπουλος σούταρε, ο Τσιντώτας απέκρουσε και ο Κίνι πήρε το «ριμπάουντ» για να κάνει με ένα διαγώνιο σουτ το 4-0. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, βρέθηκε κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις, χωρίς να το πετύχει και πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα κόντρα σε έναν Ατρόμητο που απογοήτευσε και δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός στην δική του πρεμιέρα για τη φετινή Super League.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Καμαρά (72′ Αλεξανδρόπουλος), Σκάρπα (83′ Μπρίνιτς), Φορτούνης (57′ Καρβάλιο), Μασούρας (57′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (71′ Ελ Αραμπί)

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Τσιντώτας, Ασεβέδο, Τσακμάκης (59′ Αθανασίου), Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Φριντζόνσον, Γιουμπιτάνα (59′ Ντιέρξ), Ρομπάιγ, Βέργος (66′ Αντζιέλσκι)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ