Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ιστορική πρώτη νίκη για την Κηφισιά… 2-1 τον Ατρόμητο

Την πρώτη της νίκη στη Superleague 1 πανηγυρίζει η Κηφισιά, η οποία επικράτησε με 2-1 στο Δ.Α.Κ. Λαμίας, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν χαλαρά στο παιχνίδι, με τις πρώτες φάσεις να τις βλέπουμε μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. Στο 25′ ο Ανγκιέλσκι έπιασε την κεφαλιά ψαράκι μετά την σέντρα του Γουμπιτανά, όμως η μπάλα πήγε κόρνερ μετά την παρέμβαση του Βαφέα. Στο 35′ ίσως έγινε η φάση που έκρινε το ματς, όταν ο Οζέγκοβιτς βγήκε μόνος του, με τον Ντε Μποκ να τον ανατρέπει εκτός περιοχής, με τον Βέλγο να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα. Στην εκτέλεση του φάουλ ο Σέρβος επιθετικός κατάφερε να δώσει προβάδισμα στο σκορ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στην πλευρά ελέγχου του Μαρκετζιάνι. Το 1 – 0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στο β’ μέρος οι δύο ομάδες ήταν πιο δυνατές στο ξεκίνημα, όμως στο 69′ ο αρχηγός του συλλόγου των βορείων προαστίων διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της, με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν και άλλο το σκορ, όμως οι Περιστεριώτες ήταν εκείνοι τελικά που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με δράστη τον Ασεβέντο, διαμορφώνοντας το τελικό 2 – 1. Στο 95′ ο Σωτήρης Νίνης λίγο έλειψε να γράψει και εκείνος το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ που έκανε η μπάλα σταμάτησε στο  οριζόντιο δοκάρι του Ιταλού γκολκίπερ του Ατρομήτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημερινό ματς είχαμε την επιστροφή του Μποτία στο Ελληνικό πρωτάθλημα, όμως επίσης και την πρώτη συμμετοχή του Σωτήρη Νίνη με τον σύλλογο.

Με τη νίκη αυτή η Κηφισιά πήγε στους 3 βαθμούς, με τον Ατρόμητο να μένει χωρίς βαθμό για δεύτερο σερί παιχνίδι, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Καπάν (66′ Μποτία), Αγκμπενγένου, Πέιος (66′ Αντούνιες), Παπασάββας, Ματέους (74′ Ιπαλίμπο), Ίλιεβ (82′ Νίνης), Μπιφουμά (74′ Σάκιτς), Οζέγκοβιτς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μαρτσεγκιάνι, Φριτζόσον, Ασεβέντο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Έρλιμαρκ (65′ Κεσχρίντα), Γκονζάλεζ, Ντίρκχ (65′ Ρομπάιγ), Καμαρά, Γουμπιτανά (41′ Αθανασίου), Ανγκιέλσκι (72′ Βέργος)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ