Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Σπουδαία απόδραση για τη Φόρεστ από το «Στάμφορντ Μπριτζ»

Σπουδαία απόδραση για τη Νότιγχαμ Φόρεστ! Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 1-0 της Τσέλσι και απέδρασαν από το Στάμφορντ Μπρίτζ, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη τους στην Premier League – Απογοητευτική ήττα για τη Τσέλσι στο ντεμπούτο του αρκετά δραστήριου Πάλμερ με τη φανέλα των «μπλε».

Μπορεί η Τσέλσι να είχε την κατοχή της μπάλας στην αναμέτρηση φτάνοντας ακόμα και το 69% στο πρώτο μέρος, αλλά η ομάδα του Ποτσετίνο δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στέρλινγκ στο 2′ και Γκάλαγκερ στο 23′ απείλησαν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Η απάντηση της Νότιγχαμ ήρθε με πρωταγωνιστή τον Αγονίγι στο 27′ και στο 32′, ο οποίος δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι με την πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία δεν άφησαν τον Τέρνερ να απειληθεί. Η Τσέλσι ανέβασε στροφές στο τέλος του ημιχρόνου και βρήκε δύο καλές στιγμές με το σουτ του Φερνάντεζ στο 45′ και με τον Τζάκσον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ο Στιβ Κούπερ οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Ελάνγκα να παίρνει τη θέση του Ντανίλο.

Το δεύτερο μέρος δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικότερα για τη Φόρεστ. Μετά από κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Αγονίγι επωφελήθηκε και πάσαρε κάθετα για τον Ελάνγκα, που ερχόμενος από τον πάγκο νίκησε τον Σάντσεζ και έκανε το 0-1 στο 48′. Ο Ποτσετίνο βλέποντας την ομάδα του να χάνει, στο 62′ έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Πάλμερ, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος στο ντεμπούτο με τη φανέλα των «μπλε».

Η Τσέλσι είχε και στο δεύτερο μέρος την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορέσει να διαπεράσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Φόρεστ. Στο 82′ ο Τζάκσον έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία με σουτ μέσα από την περιοχή και οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ούτε σε αυτή τη φάση να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες βρήκαν καλές στιγμές με Ελάνγκα και Στέρλινγκ χωρίς όμως να αλλάξει το σκορ. Η Φόρεστ κράτησε ως το τέλος με την εξαιρετική άμυνά της και πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς, κόντρα σε μια Τσέλσι που απογοήτευσε στην έδρα της.

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο, 3-4-2-1): Σάντσεζ, Ντισασί, Σίλβα, Κόλγουιλ, Γκουστό (77′ Μούντρικ), Γκάλαγκερ (62′ Πάλμερ), Καϊσέδο (77′ Μάτσεν), Τσιλγουελ (62′ Μαντουέκε), Στέρλινγκ, Φερνάντεζ, Τζάκσον

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στίβ Κούπερ, 3-4-2-1): Τέρνερ, Μπόλι, Γουόραλ, Μακ Κένα, Οριέρ (72′ Μοντιέλ), Μανγκαλά (72′ Ταβάρες), Γέιτς, Έινα (73′ Κουγιατέ), Ντανίλο (45′ Ελάνγκα), Γκιμπς Ουάιτ, Αγονίγι (65′ Γουντ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ