Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έκανε το καθήκον της!

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0

Εύκολα εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο για την Εθνική μας ομάδα που πέτυχε δύο τέρματα, έχασε μερικές καλές ευκαιρίες και καθήλωσε το αδύναμο Γιβραλτάρ σε παθητικό ρόλο!

Στο 9’ ο Μπουχαλάκης με βαθιά μπαλιά βρήκε στα αριστερά τον Γιαννούλη, ο οποίος με τη μία «σέρβιρε» στον Πέλκα για το 1-0! Στο 23’ ο Πέλκας από σκόρερ μετατράπηκε σε πασαδόρο, καθώς από δικό του κόρνερ ο επερχόμενος Μαυροπάνος με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 2-0! Επίσης στο 37’ ο Φούντας σκόραρε, ωστόσο νωρίτερα ο Παυλίδης υποδείχθηκε σε θέση όφσαιντ ύστερα από τη χρήση VAR.

Η ευρεία νίκη της Ελλάδας ολοκληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο! Στο 70’ ο Μασούρας με διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 3-0 και στο 82’ ο Μαυροπάνος με νέα κεφαλιά πέτυχε το τέταρτο γκολ! Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ξανά ο Μασούρας με πλασέ στην κίνηση στις καθυστερήσεις του αγώνα!

Πλέον η Εθνική μας ομάδα ισοβαθμεί στην 2η θέση του ομίλου με την Ολλανδία και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 στα ματς-φωτιά του ομίλου που ακολουθούν τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα στις 13/10 ταξιδεύει στο Δουβλίνο για να αντιμετωπίσει την Ιρλανδία, ενώ στις 16/10 θα υποδεχθεί τους «Οράνιε» στην OPAP Arena!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (84’ Χατζηγιοβάνης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68’ Παπανικολάου), Μπακασέτας, Πέλκας (84’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Φούντας (68’ Ιωαννίδης), Παυλίδης (68’ Γιακουμάκης)
Γιβραλτάρ: Κόλεϊνγκ, Χάρτμαν, Μπρίτο, Ρ.Τσιπόλινα, Μουελί, Τζόλι, Πόσο, Σάρτζεντ, Ρόναν, Ντα Μπαρ, Γουόκερ

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ