Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

FIBA World Cup 2023: Η υπέρβαση του Καναδά και η μεγάλη ευκαιρία να υποσκελίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο σημερινός αγώνας είναι για τους απογόνους του Στηβ Νας ήδη ιστορικός. Αφού πρόκειται για αυτόν που θα τους δώσει την καλύτερη θέση της ιστορίας τους στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες που έχουν εκπροσωπήσει μέχρι σήμερα τη χώρα της βόρειας Αμερικής έχουν θέσει τον “πήχη” της καλύτερης επίδοσης στην έκτη θέση. Το αξιοπερίεργο μάλιστα είναι ότι στην εξάδα εισήχθη για πρώτη φορά στο τουρνουά του 1978 που διεξήχθη στη Μανίλα. Ενώ οι έτερες θέσεις που συγκαταλέγονται στις καλύτερες των Καναδών μέσα στα χρόνια είναι η έβδομη που συν τοις άλλοις έχει επιτευχθεί στο Τορόντο το ’94 και το Ρίο Ντε Τζανέιρο το ’54 και η όγδοη που επίσης ήταν η κατάληξη τους δύο φορές.

Εν συνεχεία, έχουν υπάρξει φορές που πρόγονοι του Σάι Γκίλτζεους Αλεξάντερ έχουν βρεθεί στη δέκατη, την εντέκατη, τη δωδέκατη και τη δέκατη τρίτη θέση που μεταξύ άλλων κατέλαβαν προ εικοσαετίας και εικοσαπενταετίας στην Ινδιανάπολη και την Αθήνα.

Για να πάμε στα χειρότερα που έρχονται από τα τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα και αναδεικνύουν το ποσό ανάγκη έχουν οι “γείτονες” των Ηνωμένων Πολιτειών τους δικούς τους NBAers. Καθώς, πριν να μαζευτούν και πάλι αυτοί, κατάφεραν να βρεθούν στην εικοστή πρώτη θέση στην Κίνα το 2019 και στην εικοστή δεύτερη το 2010 στην Τουρκία.

Δείτε ακόμη:

FIBA World Cup 2023: Τα αποτελέσματα της δέκατης τέταρτης ημέρας (videos)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ