Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Premier League: Οι υποψήφιοι για τα βραβεία του πρώτου μήνα και τα ιδιαίτερα στατιστικά του

Ο καλύτερος “κόφτης” που είναι ασυνήθιστος, το “φονικό” δίδυμο Έζε Εντουάρ και οι δύσκολες αποφάσεις για τις απονομές των βραβείων του μήνα.

Photo credits: Premier League (Facebook account)

Σκαλίζοντας τον επίσημο λογαριασμό της Premier στο Facebook, πηγή από όπου αντλήσαμε όσα θα δείτε παρακάτω, παρατηρήσαμε ότι σε μια από τις τελευταίες χρονικά αναρτήσεις καταγράφονται οι παίκτες με τα περισσότερα τάκλιν. Κατηγορία στην οποία παρέμεινε παραδόξως την υψηλότερη θέση κατέχει ο Λούκας Πακετά. Που είναι το παράδοξο; Ο Πακετά αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό. Σε θέση δηλαδή που σύμφωνα και με τον τρόπο που αμύνεται η ομάδα του δεν δικαιολογεί το συγκεκριμένο στατιστικό.

Εν συνεχεία και αφού παρατάθηκε το σκρολάρισμα μας προς τα επόμενα άξια σχολιασμού δεδομένα, πέσαμε πάνω σε ένα πολύ ωραίο γραφικό που έλεγε πως ο Έζε της Κρίσταλ Πάλας είναι ο πρώτος μέσα στη σεζόν που ξεπέρασε τις δέκα επιτυχημένες ντρίμπλες και τις δέκα δημιουργημένες ευκαιρίες. Κάτι που αν συνδυαστεί με την εξαιρετική εκκίνηση του Όντσον Εντουάρ συνιστά έναν κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες που δε γίνεται να μην επισημανθεί.

 

Για να περάσουμε στον Έβαν Φέργκιουσον, ο οποίος μπορεί να έγινε ο έκτος νεότερος παίκτης που πετυχαίνει χατ τρικ στην Premier, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικότερο επίτευγμα του στην πολύ δυναμική αρχή του στη σεζόν. Αφού ξεχωρίζουν τα 51,5 αγωνιστικά λεπτά που χρειάζεται για να σκοράρει, το +90% στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις και η υψηλή συχνότητα μετατροπής των φάσεων που δημιουργούνται από τα πόδια του σε μεγάλες ευκαιρίες.

Τέλος, δεν γίνεται να μην πούμε κάτι για τις μάχες των μηνιαίων διακρίσεων στις οποίες δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Ίσως βέβαια από αυτή τη διαπίστωση να εξαιρείται ο Άγγελος Ποστέκογλου που βλέπει την ομάδα του να αποδίδει εκπληκτικό ποδόσφαιρο και να καταπλήσσει τα πλήθη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ