Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εθνικές Ομάδες: Οι πιο ακριβές ανά τον κόσμο αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το OneFootball

Έχοντας ολοκληρώσει το “παράθυρο” του Σεπτεμβρίου, κρίνουμε ότι δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή από αυτή για να σας παρουσιάσουμε τις εθνικές ομάδες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Στην παρακάτω κατάταξη θα δείτε τις σημαντικότερες παρουσίες στο σύνολο των 36 κορυφαίων χρηματιστηριακά ομάδων στο χώρο του ποδοσφαίρο όπως αυτές δημοσιεύτηκαν από σαςτο αγγλικό site αθλητικού περιεχομένου OneFootball.

Η κατάταξη

1. Αγγλία

Στην πρώτη θέση συναντάμε σχεδόν νομοτελειακά τη γενέτειρα του ποδοσφαίρου. Τα “λιοντάρια” του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ βρίσκονται στην κορυφή καθώς τα τελευταία χρόνια είναι αυτά που φέρουν τη μεγαλύτερη ποιότητα ως ρόστερ. Γεγονός που επιβραβεύεται με πολύ υψηλές κοστολογήσεις, οι οποίες συν τοις άλλοις προκύπτουν και από τη συμμετοχή πολλών γηγενών στο εγχώριο πρωτάθλημα που θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο από κάθε άποψη.

Μπέλιγχαμ/Σάκα 120 εκ.€ 

Φόντεν 110 εκ.€

Κέιν 90 εκ.€

Ράις 90 εκ.€

2. Γαλλία

Photo credits: Kylian Mbappe (IG account)

Υψηλά παραμένει ο δείκτης ποιότητας και στους “μπλε” του Ντιντιέ Ντεσάμπ που βέβαια βρίσκονται στη δεύτερη θέση χαράζοντας μια εντελώς διαφορετική διαδρομή. Αφού για αυτούς αίτιο της ανέλιξης αποτελεί η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής κυριότερα των εθνικών ομάδων σε κάθε άθλημα. Ενδεικτικό αυτού είναι η πλειάδα αθλητικών σχολείων που υπάρχει στη χώρα. Από τέτοιου είδους πηγές προέκυψαν οι μεγάλοι παίκτες του πρόσφατου παρελθόντος, του παρόντος και θα προκύψουν και αυτοί του μέλλοντος που αν σκεφτούμε και το ήδη υπάρχον υλικό προδιαγράφεται λαμπρό.

Εμπαπέ 180 εκ. €

Καμαβινγκά 85 εκ.€

Τσουαμενί 85 εκ.€

Κόλο – Μουανί 80 εκ.€

Κίνγκσλει Κομάν 65 εκ.€

3. Πορτογαλία

Photo credits: Rafael Leao (IG account)

Στη μονή εκπρόσωπο της Ιβηρικής στο top 5 η διαβίωση στο υψηλότερο επίπεδο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχει ονοματεπώνυμο και αυτό δεν είναι άλλο από εκείνο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος με την οικουμενικής εμβέλειας “λάμψη” ήταν αδύνατο να μην επηρεάσει τους νεαρότερους συμπατριώτες και να μην τους ωθήσει να κάνουν τα πάντα για να κυνηγήσουν το όνειρο τους. Διαδικασία για της οποίας τα αποτελέσματα δε χρειάζεται να πούμε οτιδήποτε.

Λεάο 90 εκ.€

Μπερνάρντο Σίλβα 80 εκ.€

Ρούμπεν Ντίας 80 εκ.€

Μπρούνο Φερνάντες 75 εκ.€

Νούνο Μέντες 65 εκ.€


Κριστιάνο Ρονάλντο 15 εκ.€

4. Βραζιλία

Photo credits: Vinicius Junior (IG account)

Η “σελεσάο” όντας απόλυτα πίστη στο ραντεβού της με το κορυφαίο επίπεδο δεν σταματά να παράγει παιδιά που βγαίνουν από τις φαβέλες και δεν σταματούν να ντριμπλάρουν όχι μόνο τους αντιπάλους τους στο χορτάρι αλλά και κάθε εμπόδιο της ζωής που τους παρουσιάστηκε πριν αυτοί γίνουν οι αστέρες που ξέρουμε.

Βίνι 150 εκ.€

Ροδρίγκο 100 εκ.€

Μαρτινέλι 80 εκ.€

Γκαμπριέλ Ζεσούς 75 εκ.€

Μιλιτάο 70 εκ.€

Νεϊμάρ 60 εκ.€


Βίτορ Ρόκε 32 εκ.€ (με ανοδική πορεία)

5. Γερμανία

Photo credits: Jamal Musiala (IG account)

Η “national Mannschaft” που αυτή τη στιγμή ψάχνει τον διάδοχο του Χάνσι Φλικ παραμένει μια διαχρονική αναβλύζουσα κοίτη ταλέντου το οποίο αδιαμφισβήτητα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια που οι παίκτες που το φέρουν θα έχουν ωριμάσει πλήρως αγωνιστικά.

Μουσιάλα 110 εκ.€

Βιρτς 85 εκ.€

Κίμιχ 75 εκ.€

Σανέ 65 εκ.€

Χάβερτς 55 εκ.€

10. Νορβηγία 

Photo credits: Erling Haaland (IG account)

Αν η κατάταξη αυτή διαμορφωνόταν πριν το 2020 και την εκκίνηση της πορείας του Έρλινγκ Χάαλαντ στα γήπεδα της Ευρώπης, είναι βέβαιο πως η μόνοι απόγονοι των Βίκινγκς στη δεκάδα δεν θα είχαν θέση σε αυτή. Διότι μέχρι τότε δεν υπήρχε ούτε ο Μάρτιν ως ακμάζουσα ποδοσφαιρική οντότητα στο υψηλότερο επίπεδο. Όμως επειδή η λίστα μας έχει καταρτίσει με γνώμονα τα σημερινά δεδομένα και αυτά περιλαμβάνουν τους δύο Νορβηγούς σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κορυφαίους συλλόγους, μπορούμε να πούμε ότι πλέον τα “σκήπτρα” του σκανδιναβικού ποδοσφαίρου όσον αφορά την παραγωγή top class ποδοσφαιριστών έχουν περάσει σε αυτούς.

Χάαλαντ 180 εκ.€

Όντεγκαρντ 90 εκ.€

Φέντερικ Όρσνες 20 εκ.€

Σάντερ Μπέργκε 20 εκ.€

Κρίστοφερ Άγερ 16 εκ.€

20. Τουρκία

Photo credits: Hakan Çalhanoglu (IG account)

Βλέποντας τους πέντε κορυφαίους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή αρχικά κάποιος θα πει “από πότε ειν’ αυτή η εφημερίδα;” βλέποντας το πρώτο όνομα και έπειτα θα στεναχωρηθεί βλέποντας πόσοι πολλά υποσχόμενοι νεαροί βρίσκονται ακόμα χαμηλά χρηματιστηριακά. Ενώ θα πάει παρακάτω με την ευχή να μην χαθεί και το νέο της ταλέντο που ήδη ωστόσο βρίσκεται στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Χακάν Τσαλχάνογλου 40 εκ.€

Ορκούν Κιοκτσού 35 εκ.€

Ενές Ουνάλ 25 εκ.€

Μερίχ Ντεμιράλ 20 εκ.€

Τσεγκίζ Ουντέρ 20 εκ.€


Αρντά Γκιουλέρ 15 εκ.€

30. Γκάνα 

Photo credits: Mohammed Kudus (IG account)

Σε πολύ καλή κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται το ποδόσφαιρο της παραδοσιακής αφρικανικής δύναμης που ακούει στο όνομα Γκάνα. Οδηγός της ένα νεαρό παιδί που ανδρώθηκε στον Άγιαξ και πλέον άνοιξε τα “φτερά” του για την Premier League όπου θα βρει τέσσερις από τους πέντε πιο ακριβούς συμπατριώτες και συμπαίκτες του στην εθνική που αδιαμφισβήτητα μετά από μια περίοδο υποχώρησης φαίνεται πως έχει ότι χρειάζεται για να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Μοχάμεντ Κουντούς 40 εκ.€

Τόμας Παρτέι 35 εκ.€ –

Ινιάκι Γουίλιαμς 25 εκ.€

Καμαλντίν Σουλεμάνα 22 εκ.€

Μοχάμεντ Σαλισού 18 εκ.€

36. Γεωργία

Photo credits: Khvicha Kvaratshelia (IG account)

Αν γράφαμε μόνο το ονοματεπώνυμο του Κβίτσα Κβαρατσκέλια και βάζαμε μια τελεία θα είχαμε πει σχεδόν τα πάντα για το ποδόσφαιρο της Γεωργίας που βιώνει μια εξαιρετικά πρωτόγνωρη κατάσταση. Πέρα όμως από τον υπερταλαντούχου ακραίο επιθετικό της Νάπολι υπάρχουν και άλλοι ανερχόμενοι Γεωργιανοί, οι οποίοι σε αντίθεση με τον “Κβαραντόνα” ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της καταξίωσης αρκετά πιο αργά.

Κβίτσα Κβαρατσκέλια 85 εκ.€

Γκιόργκι Μαρμαντασβίλι 25 εκ.€

Γκιόργκις Μικαουτάτζε 10 εκ.€

Ζούρικο Νταβιτασβίλι 3 εκ.€ (με ανοδική πορεία)

Σάμπα Σαζόνοφ 3 εκ.€ (με ανοδική πορεία)

Τα μπόνους

6. Αργεντινή – Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια

Photo credits: Lautaro Martinez (IG account)

Η έκτη θέση της “αλμπισελέστε” είναι απόλυτα δηλωτική αυτού που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο της τα πολλά τελευταία χρόνια. Της παραγωγής δηλαδή ποδοσφαιριστών που τοποθετούνται σε δευτερεύοντα ρόλο για να φωτίσουν τον απόλυτο σταρ και να δικαιώσουν μαζί του τους δικούς τους αλλά και τον δικό του κόπο στη διαδρομή για την κατάκτηση της κορυφής.

Λαουτάρο Μαρτίνεζ 85 εκ.€

Έντσο Φερνάντεζ 80 εκ.€

Αλέξις Μακ Άλιστερ 65 εκ.€

Κριστιάν Ρομέρο 60 εκ.€

Χούλιαν Αλβάρεζ 60 εκ.€


Λιονέλ Μέσι 35 εκ.€

9. Ιταλία – Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Photo credits: Nicolo Barela (IG account)

Η κολακευτική για τους “azzuri” ένατη θέση είναι απόρροια της αδυναμίας της τα τελευταία χρόνια να βρεθούν με πιστότητα στις μεγάλες διοργανώσεις αλλά και της κατακόρυφης πτώσης της Serie A στη βαθμίδα των εγχώριων πρωταθλημάτων. Ενώ τους απονέμεται κυρίως λόγω του ότι οι αξίες των παίκτών που θα δείτε παρακάτω ανέβηκαν εφόσον πρωταγωνίστησαν στην κατάκτηση του τελευταίου EURO της “squadra azzurra” και κρατήθηκαν ψηλά χάρη στη διάρκεια μερικών εξ αυτών.

Νικολό Μπαρέλα 75 εκ.€

Αλεσάντρο Μπαστόνι 60 εκ.€

Σάντρο Τονάλι 50 εκ.€

Τζίτζι Ντοναρούμα 45 εκ.€

Μάρκο Βεράτι/Φεντερίκο Κιέζα 40 εκ.

13. Νιγηρία – Η πρώτη αφρικανική χώρα

Photo credits: Victor Oshimen (IG account)

Όπως και η Γκάνα έτσι και η Νιγηρία έχει εξοπλίσει με δεκάδες ποδοσφαιριστές κατά καιρούς τα αγγλικά πρωταθλήματα και κυρίως την Premier League, η οποία έχει αυτή τη στιγμή στις τάξεις της δύο από τα πέντε κορυφαία ταλέντα της χώρας που έχει και διπλή εκπροσώπηση στην Championship. Παρά ταύτα ο καλύτερος των Νιγηριανών έρχεται από το ιταλικό πρωτάθλημα και με σημαίνοντα ρόλο στην πρωταθλήτρια Νάπολι που σαγήνευσε τους πάντες την περσινή σεζόν.

Βίκτορ Οσιμέν 120 εκ.€

Αντεμόλα Λούκμαν 30 εκ.€

Άλεξ Ιγουόμπι 28 εκ.€

Βίλφρεντ Εντίντι 25 εκ.€

Ταΐβο Αβονίγι 25 εκ.€

26. Ιαπωνία – Η πρώτη ασιατική χώρα

Photo credits: Kaoru Mitoma (IG account)

Φτάνοντας στους “σαμουράι” βλέπουμε ένα σύνολο το οποίο δεν έχει γνήσιο σταρ στη σύνθεση του. Παρά ταύτα έχει πολλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κάνουν ή έκαναν το τελευταίο διάστημα το βήμα προς τις καλύτερες ομάδες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας.

Καούρου Μιτόμα 32 εκ.€

Νταίτσι Καμάντα 27 εκ.€

Τακεχίρο Τομιγιάσου 25 εκ.€

Τακεφούσα Κούμπο 25 εκ.€

Ρίτσου Ντοάν 18 εκ.€

35. Ελλάδα 

Photo credits: Kostas Tsimikas (IG account)

Η χώρα μας αν και κοίτα τους αντιπάλους της από την προτελευταία θέση της λίστας μας δεν έχει να ζηλέψει κάτι, αφού έχει πια αρκετούς εκπροσώπους στο top 5 των εθνικών πρωταθλημάτων. Μάλιστα, η Λίβερπουλ εδώ και αρκετό καιρό και πλέον η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Γουέστ Χαμ έχουν όχι απλά από έναν Έλληνα ντυμένο στα χρώματα τους, αλλά τους τρεις ακριβότερους ποδοσφαιριστές μας.

Κώστας Τσιμίκας 18 εκ.€

Οδυσσέας Βλαχοδήμος 16 εκ.€

Ντίνος Μαυροπάνος 15 εκ.€

Βαγγέλης Παυλίδης 14 εκ.€

Τάσος Μπακασέτας 10 εκ.€

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ