Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Europa League: Ο Αλέξις της Λίβερπουλ και ο Μακ Άλιστερ της Σεν Ζιελουάζ

Μια πολύ ωραία ιστορία, την οποία μάθαμε με λίγη καθυστέρηση, προέκυψε από την κλήρωση του Europa League και πιο συγκεκριμένα από τον όμιλο της Λίβερπουλ.

Οι “reds”, οι οποίοι επιστρέφουν στο θεσμό μετά από μια οκταετία κατά την οποία εκτοξεύτηκαν υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες όπως η ΛΑΣΚ Λίντσερ, η Τουλούζ και η Ουνιόν Σεν Ζιελουάζ με την οποία έχουν κατά κάποιο τρόπο μια σχέση πιο “στενή” από ότι με τις άλλες δύο αντιπάλους.

Συγκεκριμένα, τα δύο σωματεία συνδέονται με “δεσμούς αίματος”. Αφού στα ρόστερ έχουν τους αδερφούς Μακ Άλιστερ. Η μεν Λίβερπουλ τον δαιμόνιο και διάσημο πλέον Αλέξις και η δε Ουνιόν τον άσημο μέχρι τώρα Κέβιν για τον οποίο θα ακολουθήσουν λίγες πληροφορίες παρακάτω.

Ο παίκτης, λοιπόν, της βελγικής ομάδας που αγωνίζεται ως κεντρικός ή ακραίος αμυντικός είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον αδερφό του και μόλις φετινό καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα από την Αργεντινή και το λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο στο ευρωπαϊκό. Γεγονός που σημαίνει ότι αποχωρίστηκε τον Αλέξις εδώ και μια τριετία που αυτός βρίσκεται στην Premier League για λογαριασμό πρώτα της Μπράιτον και πλέον της Λίβερπουλ.

Photo credits: ESPN UK (Facebook account)

Μεταγραφή που δεν θα δημιουργούσε συζήτηση σχετικά με τα δύο αδέρφια αν δε γνωρίζαμε όσα αναφέρονται παραπάνω και ο Κέβιν δεν “πείραζε” τον αδερφό του λέγοντάς του “Τα λέμε σύντομα αδερφέ” αμέσως μετά την κλήρωση που τους έφερε αντιμέτωπους . Φράση που αδιαμφισβήτητα προσδίδει ένα διαφορετικού τύπου ενδιαφέρον από το αγωνιστικό που προμηνύεται ελάχιστο με βάση το “status” και των υπολοίπων διεκδικητών της πρόκρισης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ