Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ μέσα στο Μπράιτον και… ΠΑΡΑΝΟΙΑ

Η ΑΕΚ υπέγραψε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βραδιές και με ένα τρομερό ‘διπλό’ επί αγγλικού εδάφους κόντρα σε μία πολύ φορμαρισμένη ομάδα έκανε την Ελλάδα να παραμιλά!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν συγκλονιστική για παραπάνω από 100 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν άριστα στημένη στο τερέν, είχε ρυθμό, δεν παρασύρθηκε όταν το ματς πήγε να ξεφύγει και τελικά κατάφερε και πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Σε ένα πρώτο μέρος όπου η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες και τα γκολ, οι Άγγλοι έμειναν σαστισμένοι να κοιτούν το σύνολο του Δικεφάλου που δεν έδειξε σε κανένα σημείο να φοβάται το ματς. Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ο Χατζισαφί εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιντιμπέ με κεφαλιά δυναμίτη από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι και άνοιξε το σκορ για την Ένωση, η οποία στην συνέχεια έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Λιβάι Γκαρσία να αστοχεί σε διαγώνια τετ α τετ. Οι ‘Γλάροι’ που σταδιακά ανέβαζαν ρυθμό και ένταση στο τερέν, πίεσαν και τελικώς βρήκαν την ισοφάριση με τον Ζοάο Πέδρο στο 30′ ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Χατζισαφί. Η ΑΕΚ δεν έχασε ούτε εκεί το μυαλό της και 10′ μετά πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ και πάλι από στημένη φάση, αυτή την φορά με προβολή του Γκατσίνοβιτς και πήγε κάπως έτσι με το διπλό στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν αναμενόμενο, οι ‘Γλάροι’ πίεζαν για την ισοφάριση με τους κιτρινόμαυρους να περιμένουν στο μισό γήπεδο και να καραδοκούν στην κόντρα! Η πίεση ωστόσο κάποια στιγμή απέφερε καρπούς για την Μπράιτον η οποία σε μία ανέλπιστη φάση και από ένα λάθος του Σιμάνσκι κέρδισε και πάλι πέναλτι με τον Ζοάο Πέδρο και ο Βραζιλιάνος έκανε το 2/2 απέναντι στον Στάνκοβιτς φέρνοντας και πάλι το ματς στα ‘ίσα’. Και ποιος να το περίμενε όμως ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα είχε και άλλη απάντηση, αφού σε μία κόντρα η χρυσή αλλαγή, ο Έκι Πόνσε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, έκανε το 2-3 στο 85′ και ξέρανε τους Άγγλους. Η Ένωση άντεξε και στην μετέπειτα πίεση, έφαγε και τα 13 λεπτά των καθυστερήσεων και τελικώς κατάφερε και πήρε ένα ΜΕΓΑΛΟ τρίποντο στην πρεμιέρα των ομίλων, παίρνοντας μάλιστα κατευθείαν κεφάλι στην κούρσα αφού Άγιαξ και Μαρσέιγ έμειναν στο 3-3!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ