Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Premier League: Ο αγγλικός απολογισμός της πρώτης ευρωπαϊκής εβδομάδας (videos)

Εύκολες νίκες, εκκωφαντικές ήττες και πάρα πολλά γκολ συνθέτουν τη συνολική εικόνα που αποκομίσαμε από την εκκίνηση των εκπροσώπων του κορυφαίου πρωταθλήματος στις πρώτες τους ευρωπαϊκές βραδιές για τη φετινή σεζόν.

Το ότι από τη στιγμή που υπάρχουν αγγλικές ομάδες και στις τρεις διοργανώσεις είναι τα πρώτα φαβορί για να τις κατακτήσουν είναι μάλλον περιττό να το αναφέρουμε. Παρά ταύτα εμείς το κάνουμε για τους “αντιφρονούντες”. Εκείνους δηλαδή που πιστεύουν ότι οι Άγγλοι δεν είναι “παντοκράτορες”. Ειδικά σε ένα άθλημα που μπορούν να χάσουν όλοι από όλους. Ακόμα και αν εκείνοι το δημιούργησαν.

Οι “αντιφρονούντες” λοιπόν φαίνεται πως αυτή την εβδομάδα δικαιώθηκαν. Αφού από τους οκτώ αγώνες που δόθηκαν από αγγλικούς συλλόγους, κερδίθηκαν οι τέσσερις (Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ), χάθηκαν οι τρεις (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράιτον, Άστον Βίλα) και ένας ήρθε ισόπαλος (Νιούκαστλ). Ενώ τη δική του αξία έχει το συστατικό πως τρεις στις τέσσερις επικρατήσεις ήρθαν με ανατροπή.

Αν μη τι άλλο όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα για όλους πια απέναντι στους Άγγλους. Μήνυμα που ενθαρρύνει πρωταθλήματα όπως το ελληνικό που καμαρώνει από χθες βράδυ το θρίαμβο της ΑΕΚ επί της Μπράιτον, να αναπτυχθούν και να προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να προσεγγίσουν την κορυφή.

Τα highlights καθενός από τους αγώνες των αγγλικών ομάδων την πρώτη αγωνιστική των ευρωπαϊκών διοργανώσεων:

Μίλαν – Νιούκαστλ 0-0

Μαν. Σίτι – Ερ. Αστέρας 3-1

Άρσεναλ – Αϊντχόφεν 4-0

Μπάγερν Μ. – Μαν. Γιουνάιτεντ 4-3

ΛΑΣΚ Λίντσερ – Λίβερπουλ 1-3

Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3

Γουέστ Χαμ – Μπάτσκα Τόπολα 3-1

Λέγκια Β. – Άστον Βίλα 3-2

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ