Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σαν σήμερα το 2001, ο Αντώνης Φώτσης υπέγραψε στο NBA

22 χρόνια νωρίτερα, στις 27 Ιουνίου 2001 πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη η διεξαγωγή του Draft ΝΒΑ με τον 20χρονο τότε Έλληνα φόργουορντ Αντώνη Φώτση να δηλώνει συμμετοχή και να συμμετάσχει εκεί προκειμένου να καταφέρει να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Στην διαδικασία του Draft ο Φώτσης τερμάτισε στο νούμερο 48 με τους Βανκούβερ Γκρίζλις με αποτέλεσμα η ομάδα να τον ένταξη στο ρόστερ της. Σαν σήμερα, 22 χρόνια ακριβώς πίσω και στις 22 Σεπτεμβρίου 2001 υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα των Μέμφις και έτσι έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που αγωνίζεται στο NBA.

Στις 9 Νοεμβρίου 2001 ο Φώτσης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο NBA κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς και στα 12 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ πέτυχε 4 πόντους, ενώ στις 19 Ιανουαρίου 2002 έκανε ατομικό ρεκόρ καριέρας με 21 πόντους σε 28 λεπτά.

Η καριέρα του Αντώνη Φώτση στο NBA κράτησε μόλις ένα χρόνο και αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια με τους Μέμφις Γκρίζλις. Από εκεί και έπειτα επέστρεψε και πάλι πίσω στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού φθάνοντας μάλιστα και στην κατάκτηση της Euroleague εκείνη την χρονιά με τους πράσινους το 2002 πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό της Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ