Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επέστρεψε δυναμικά στην έδρα του ο Πανσερραϊκός, «καθάρισε» σε ένα πεντάλεπτο τη Λαμία

Ιδανική ήταν η επιστροφή του Πανσερραϊκού στη φυσική του έδρα, το Δημοτικό γήπεδο Σερρών, καθώς συνοδεύτηκε με το πρώτο του «τρίποντο» για φέτος απέναντι στη Λαμία με σκορ 2-0.

 

Μπροστά σε περίπου 4.000 φίλους τους, οι «κόκκινοι» επέστρεψαν δυναμικά στην έδρα τους δίνοντας το πρώτο τους ματς για φέτος στη «μεγάλη κατηγορία», στο ανακαινισμένο γήπεδό τους ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια απουσίας τους από τη Super League. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό καθώς δημιουργήθηκε μια γιορτινή ατμόσφαιρα από τους φίλους της ομάδας, που οπωσδήποτε έπαιξε καθοριστικό ρόλο έτσι ώστε οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία να «γευτούν» τους πρώτους τους τρεις βαθμούς για φέτος και να φτάσουν αισίως τους έξι στο πρωτάθλημα. Λίγες αλλά καλές οι φάσεις στο πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι, όπως ορίζουν τέτοιου είδους ματς, ήταν αυτοί που μπήκαν ορεξάτα στον αγώνα, έχοντας τον έλεγχο και πιέζοντας για κάποιο γκολ… ημιχρόνου τον αντίπαλο ο οποίος περισσότερο πρόσεξε τα νότα του και όποτε του δίνονταν η ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση. Στο 4ο λεπτό οι Σερραίοι δημιούργησαν την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη εστία καθώς με τον Δεληγιαννίδη να κάνει την προβολή αλλά η μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Κοσέλεφ. Στο 16’ ο ίδιος παίκτης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά σε ετοιμότητα ο Μολδαβός γκολκίπερ είπε «όχι». Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά και «καρδιοχτύπησαν» τη σερραϊκή άμυνα αρχικά με τον Μαρτίνεζ να κάνει το πλασέ από κοντά και πάνω από τη γραμμή να διώχνει ο Πεταυράκης, ενώ στη συνέχεια το γυριστό ωραίο σουτ του Καρλίτος απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χοβάν σε κόρνερ.

Μπήκε με ορμή και «καθάρισε» το ματς στο β’

Με την… συνταγή α’ ημίχρονου, αλλά ακόμα πιο επιθετικά μπήκε στο β’ ημίχρονο ο Πανσερραϊκός μη αφήνοντας και πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Λαμία. Στο 52’ ο Μούργος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Άλεξιτς με κεφαλιά, αφού η μπάλα έσκασε στο έδαφος, ανάγκασε τον Κοσέλεφ σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση. Στο 65’ όμως ο Σέρβος επιθετικός του Πανσερραϊκού δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Τομάς με φάουλ έξω από την περιοχή βρήκε το κεφάλι του Μπέργστρεμ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοσέλεφ που τη βρήκε με τα ακροδάχτυλα του, παίρνοντας το… ριμπάουντ ο Άλεξιτς και ανοίγοντας από κοντά το σκορ… 1-0 βάζοντας «φωτιά» στο γήπεδο των Σερρών. Πέντε λεπτά αργότερα ο Στάικος με εκπληκτικό μακρινό σουτ διπλασίασε το γκολ των «λιονταριών» με τον Πανσερραϊκό να παίρνει ένα σκορ… ασφαλείας, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη αφού δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα φτάνοντας σε μια δίκαιη επικράτηση.

 

Πάμπλο Γκαρσία: «Ήταν μια δικαίωση για μας σήμερα…»

Εμφανώς ικανοποιημένος από την πρώτη νίκη του Πανσερραϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, ο τεχνικός της ομάδας Πάμπλο Γκαρσία αφού αφιέρωσε τη νίκη στους φίλους των «κόκκινων», στη συνέχεια μίλησε για δικαίωση της δουλειάς που γίνεται. Αναλυτικά:

«Αφιερώνουμε τη νίκη στους φιλάθλους μας που ήταν υπέροχοι σήμερα. Περιμένουμε ακόμη πιο πολλούς στο επόμενο ματς. Μετά τις ισοπαλίες ήταν μια δικαίωση σήμερα για τη δουλειά μας».

 

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Χοβάν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Πηλέας (85’ Μασκανάκης), Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (63’ Χατζηστραβός), Τομάς, Άλεξιτς (90+’ Μπαϊροβιτς).

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Νταβίντ, Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς, Στάνκο (63’ Σαντάνα), Νούνιεζ (78’ Τσιλιανίδης), Σλίβκα, Μαρτίνεζ (63’ Λόνγκο), Καρλίτος (83’ Ακούνια), Τσιλούλης (46’ Τόσιτς).

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ