Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το ντέρμπι της Μαδρίτης βάφτηκε «ερυθρόλευκο»

Η Ατλέτικο επικράτησε με 3-1 της Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης και μείωσε την διαφορά της από την κορυφή στους έξι βαθμούς, έχοντας μάλιστα ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε εξ αρχής τις διαθέσεις της και μόλις στο 4ο λεπτό ο Λίνο με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Μοράτα εντός περιοχής, με τον Ισπανό φορ να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Αλάμπα και να κάνει εύκολα με το κεφάλι το 1-0. Πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει η Βασίλισσα από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, οι ‘Ροχιμπλάνκος’ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 2-0 μόλις στο 18ο λεπτό, αυτή την φορά με τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος έπειτα από ασίστ του (εξαιρετικού) Σαούλ νίκησε με πολύ δύσκολη κεφαλιά τον Κέπα! Στην συνέχεια η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε μέτρα, η Ατλέτικο όπως ήταν λογικό της άφησε την μπάλα και αφού απείλησε πρώτα με τον Βαλβέρδε στην συνέχεια μείωσε με πολύ όμορφο γκολ του Τόνι Κρόος στο 35′, ενώ στο 44′ ο Καμαβινγκά ισοφάρισε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ, με τις δύο ομάδες να φεύγουν για τα αποδυτήρια και την Ατλέτικο να βολεύεται αρκετά εκείνη την στιγμή.

Στο δεύτερο μέρος οι ‘Ροχιμπλάνκος’ και πάλι μπήκαν δυνατά και δευτερόλεπτα μετά την σέντρα ανέβασαν πάλι την διαφορά στα δύο γκολ, όταν ο Σαούλ με την δεύτερη του ασίστ βρήκε τον Μοράτα ο οποίος ξανά με κεφαλιά από κοντά έκανε το 3-1 και πανηγύρισε εκ νέου έξαλλα. Στην συνέχεια η Ατλέτικο διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμα της και αφού έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Ερμόσο που σταμάτησε στο δοκάρι του Κέπα, στην συνέχεια έδωσε χώρο στην Ρεάλ, η οποία όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να ξανά μπει στο παιχνίδι, με τους ‘Μερένχες’ να απειλούν κυρίως με τα μακρινά σουτ τον Καμαβινγκά και Βαλβέρδε.

Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με την Ατλέτικο να παίρνει την νίκη στο πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν και να συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά κορυφής, ενώ απτήν άλλη, αυτή ήταν η πρώτη ήττα-γκέλα για την Ρεάλ στο φετινό πρωτάθλημα μετά το απόλυτο 5Χ5.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ