Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Οι νίκες της πλειοψηφίας των ομάδων από τη βόρεια Αγγλία, ο “μπλε σίφουνας” που χτύπησε το Μπρίστολ και το “We are the champions” της Τσέλσι.

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που είδαμε τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες που προέρχονται από τα βόρεια του νησιού να φεύγουν με τους τρεις βαθμούς απ’ τους αγώνες τους. Στεναχωρόντας έτσι, στην περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την πιο όμορφη αθλήτρια του κόσμου Αλίσα Λέμαν και τους 60.000+ φίλους της Άρσεναλ που κατέκλυσαν το “Emirates” στην περίπτωση της Γιουνάιτεντ. Την ίδια στιγμή που είδαμε να μπαίνει στο γήπεδο και ένας σύλλογος που σε επίπεδο ανδρών μοιάζει ξεχασμένη όπως η Μπρίστολ Σίτι. Ακολούθως, το δικό της μερίδιο από τη λάμψη της βραδιάς εξασφάλισε και το “καμάρι του Λονδίνου” που με την Κερ απούσα στηρίχθηκε στο ταλέντο της Τζέιμς που έκρινε κιόλας την αναμέτρηση της με τα “σπιρούνια” και “ξεδίψασε” το κοινό της ομάδας της που γεύτηκε με το “καλησπέρα” τη χαρά της νίκης που όσον αφορά το ανδρικό της τμήμα αγνοεί εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα:

Άστον Βίλα – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-2

Χάνσον 74′ (κόκκινη κάρτα), Ντέιλι 76’/Γκαρσία 79′, Γουίλιαμς 90+2′

Πει Με άκρως αισιόδοξο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν στο “Villa Park” αν και αυτό παραδόξως δεν ήταν γεμάτο όπως πια συνηθίζεται στους αγώνες γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Παρά ταύτα το θέαμα και πολύ περισσότερο η “πλοκή” της συνάντησης ανάμεσα στη Βίλα και τη Γιουνάιτεντ ήταν επαρκή για να ανάψουν τη σπίθα του ενδιαφέροντος. Αφού η αναμέτρηση περιείχε γκολ που επετεύχθησαν σε διάστημα λίγων λεπτών και τελικά κρίθηκε από τέρμα που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις. Όσον αφορά τώρα τη νικήτρια, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πήρε (έστω και δύσκολα) αυτό που άξιζε καθώς εξαπέλυσε 25 σουτ με τα 8 μάλιστα εξ αυτών να καταλήγουν στην αντίπαλη εστία.

Έβερτον – Μπράιτον 1-2

Φίνιγκαν 65’/Τέρλαντ 3′,14′

Πρόκειται για έναν από τους λίγους πια αγώνες που δεν διεξάγονται στο ίδιο στάδιο που αγωνίζεται και η ανδρική ομάδα της εκάστοτε γηπεδούχου. Ενώ σε ότι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά τεκταινόμενα παρατηρούμε ότι Έβερτον και Μπράιτον μοιράστηκαν τις πιθανότητες νίκης όσο κι αν η νεαρή Νορβηγίδα Ελίζαμπεθ Τέρλαντ είχε δράσει αποφασιστικά υπέρ της ομάδας της από την αρχή. Οι δύο ομάδες είχαν 16 (Έβερτον) και 13 σουτ (Μπράιτον) προς την αντίπαλη εστία. Καταγράφοντας έτσι στατιστικά που καταδεικνύουν το πόσο εύκολα θα μπορούσε να έχει έρθει και ισόπαλο αυτό το ματς.

Μπρίστολ – Λέστερ 2-4

Τζόουνς 33′, Τέστρουπ 85′ (πεν)/Πάλμερ 45+2′, Ο’ Μπράιαν 49′, Πέτερμαν 52′, Ράνταλα 82′

Σαν “θύελλα” πέρασαν από το Μπρίστολ οι “αλεπούδες” οι οποίες μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά από το 45+2′ που ήχησαν οι “σάλπιγγες της ανατροπής” χάθηκαν στον ορίζοντα τελειώνοντας το μας από το 52ο λεπτό. Ενδεικτικά της υπεροχής τους πέραν των τριών τερμάτων σε 8 λεπτά ήταν τα υπερδιπλάσια από την αντίπαλο σουτ γενικά αλλά και στον στόχο, το 66% στην κατοχή και οι 404 έναντι των 210 ολοκληρωμένων πασών.

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-1

Τέιλορ 48′

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν όσο ντέρμπι φαίνεται. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα από το Μέρσεϊσάιντ βρίσκεται μόλις για δεύτερη φορά στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου γυναικών. Γεγονός που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το μεγάλο “διπλό” της που ήρθε κατόπιν τεράστιας προσπάθειας απέναντι στη μανιασμένη επίθεση του γυναικείου τμήματος των “κανονιέρηδων” που θεωρείται από τα κορυφαία του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια.

Γουέστ Χαμ – Μαν. Σίτι 0-2

Χεμπ 48′, Ρόορντ 55′, Ουαχάμπι 71′ (κόκκινη κάρτα)

Μαθήματα άνευ όρων κυριαρχίας παραδίδει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική η Μάντσεστερ Σίτι που ταξίδεψε στο Λονδίνο για τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ. Εκεί οι “πολίτισσες” σκόραραν μόλις δύο φορές και στον αντίποδα δεν απειλήθηκαν καθόλου παίρνοντας τη μπάλα και τους τρεις βαθμούς στη δική τους πλευρά αν και έπαιζαν για παραπάνω από 30 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Αποδεικτικά στοιχεία των παραπάνω αποτελούν κιόλας τα 5 σουτ της αντιπάλου έναντι των 17 δικών της (1-8 στο στόχο), το 31-69 της κατοχής και το 317-708 των ολοκληρωμένων πασών.

Τσέλσι – Τότεναμ 2-1

Φίσελ 28′, Τζέιμς 51’/Τόμας 76′

Μπροστά στο γεμάτο “Stamford Bridge” ξεκίνησε η διαδρομή της Τσέλσι προς το πέμπτο σερί πρωτάθλημα της. Εδώ, σε αντίθεση με το συναπάντημα της Άρσεναλ με τη Λίβερπουλ τα ονόματα ανταποκρίθηκαν στη φήμη τους και ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ήταν πραγματικά αμφίρροπο. Οι πολλές τελικές και η πολύ πίεση και από τα δύο “στρατόπεδα” συνέθεσαν το κατάλληλο σκηνικό για το παιχνίδι της “prime time” της πρεμιέρας. Τέλος, το ποιος θα επικρατήσει κρίθηκε από την ποιότητα που έφερε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μέλος του το ρόστερ της Τσέλσι που χαρακτηρίζεται από την παρουσία των περισσότερων εκ των πρωταγωνιστριών του πρόσφατου Μουντιάλ.

Όπως και στην Premier League έτσι και εδώ δεν θα υπάρξει αποτύπωση της βαθμολογίας μετά την πρώτη αγωνιστική, αφού είναι ξεκάθαρο ποιες ομάδες προηγούνται αυτή τη στιγμή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ